Landelijke wandelchallenge ook in gemeente Waalwijk succesvol

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

WAALWIJK – Op woensdag 24 april start de achtste editie van de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk. Op 10 en 11 april zijn er informatiebijeenkomsten gepland voor belangstellenden. Deelname aan de NDC is gratis.

Zorgprofessional Yvonne Daane (Thebe) neemt de coördinatie van de NDC Waalwijk over van initiatiefnemer Lilianne Kuijpers, die afgelopen najaar afscheid nam. Ze kijkt uit naar de start op woensdag 24 april en vertelt: “De NDC is in gemeente Waalwijk echt een succes. De afgelopen jaren wandelden er gemiddeld zo’n 120 mensen mee, verdeeld over verschillende groepjes in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Sommige mensen hebben al meerdere edities meegedaan en dat leverde hen een goede wandelconditie en ook vriendschappen op. Er zijn allerlei bijzondere verhalen. Van de deelnemer met diabetes die veel medicijnen gebruikte, maar nu vrij is van medicijngebruik. En van de deelnemer die in het begin per taxi en met twee wandelstokken naar de startlocatie kwam, maar inmiddels vanuit huis naar de startlocatie wandelt, zonder stokken! Naast de gezondheidswinst die je kunt behalen door elke week te wandelen, is de NDC Waalwijk ook belangrijk voor sociale contacten. Gezelligheid staat echt voorop. Onderweg wordt er volop gekletst en na de wandeling drinken we een kop koffie. Samen bouwen we op een leuke manier aan de wandelconditie, onder begeleiding van een wandelcoach. We houden daarbij rekening met ieders mogelijkheden en bouwen de intensiteit van de wandelingen langzaam op.”

Start op 24 april; informatiebijeenkomsten op 10 en 11 april

Op woensdag 24 april vindt de start van NDC Waalwijk plaats. De ervaring leert dat veel mensen wel belangstelling hebben, maar ook vragen hebben. Daarom vinden op woensdag 10 april van 10.00 tot 12.00 uur informatiemomenten plaats in Buurthuis Bloemenoord in Waalwijk en Den Bolder in Waspik. Op donderdag 11 april is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatiemoment in Cultureel Centrum Zidewinde in Sprang-Capelle. Wie wil, kan binnenlopen voor vragen en beide dagen rond 10.30 uur meedoen aan een korte wandeling. Op zondag 7 april is NDC Waalwijk bovendien aanwezig op de informatiemarkt van het event GO in Balans in Theater De Leest. Gratis kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.deleest.nl. Bijzonder: landelijk NDC-bestuurslid Barbara de Loor (bekend van Nederland in Beweging) is als gastspreker aanwezig bij het event en zal ook deelnemen aan de informatiemarkt.

Op zaterdag 28 september vindt in Arnhem de landelijke afsluiting van de NDC plaats. “Daar zullen wij ook weer bij zijn”, aldus Yvonne Daane. “We regelen busvervoer en maken er samen een feestelijke dag van. Dat verdienen de deelnemers ook na twintig weken wandelen.” Aanmelden voor NDC Waalwijk kan door een mailtje te sturen aan [email protected] of via de website www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk. Deelname aan de NDC Waalwijk is gratis.

Initiatief van Bas van de Goor Foundation

De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten door middel van sport en bewegen. De NDC was dan ook bedoeld voor mensen met diabetes, maar iedereen is welkom om mee te doen, zo benadrukt Yvonne Daane. “Bewegen is immers voor iedereen gezond en kan zelfs chronische ziekten helpen voorkomen. Niet voor niets schrijven zorgprofessionals vaak ‘bewegen op recept’ voor.”

NDC Waalwijk wordt ondersteund door samenwerkende zorgprofessionals, GO Waalwijk, ContourdeTwern Waalwijk en de Bas van de Goor Foundation.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen