Cursus ‘Wég val-angst’ geeft senioren meer zelfvertrouwen in en om huis

De cursus ‘Wég val-angst’ start met het afnemen van een looptest met de Smart Floor.
De cursus ‘Wég val-angst’ start met het afnemen van een looptest met de Smart Floor.
Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Op vrijdag 22 maart start de cursus ‘Wég val-angst’. De cursus is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die zo lang mogelijk vitaal willen blijven en de dingen willen blijven doen die ze leuk vinden. 

De cursus wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut van FysioCompany Waalwijk, in samenwerking met de GO Fit-beweegcoaches en GoGo Fit Boutique Lifestyle Club. Tijdens de cursus gaat veel aandacht uit naar het vergroten van het zelfvertrouwen en het wegnemen van mogelijke angstgevoelens. “Angst vergroot juist het risico op vallen”, aldus GO Fit-beweegcoach Ine van Liempd. Aan de hand van beweegoefeningen leren deelnemers hoe ze het risico op vallen verkleinen. Tijdens de eerste bijeenkomst op vrijdagmiddag 22 maart is Ine van Liempd aanwezig om een looptest af te nemen bij alle deelnemers. Daarvoor zet ze de Smart Floor in: een mobiele mat die met behulp van sensoren het looppatroon monitort. Ook wie een hulpmiddel gebruikt, zoals een rollator of wandelstok, is welkom om mee te doen.

Praktische informatie

De cursus omvat tien bijeenkomsten. Enkele weken na de laatste cursusmiddag is er bovendien een terugkom-bijeenkomst, zodat deelnemers hun ervaringen kunnen delen en nog eens tips kunnen krijgen. De bijeenkomsten vinden plaats bij FysioCompany Waalwijk, Putstraat 1a in Waalwijk. De cursus start op 22 maart en loopt tot en met 17 mei, elke vrijdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan door te bellen met FysioCompany Waalwijk, tel. 073-6232222. Deelnemers betalen 30 euro eigen bijdrage voor het totale programma; GO Waalwijk maakt de cursus mede mogelijk vanuit het programma ‘GO in balans’.

GO in balans

Met het programma ‘GO in balans’ richt GO Waalwijk zich op een goede fysieke en mentale gezondheid en valpreventie. In samenwerking met een breed netwerk van fysiotherapeuten, sportscholen, ergotherapeuten, zorgaanbieders en sociaal-maatschappelijke organisaties worden allerlei activiteiten georganiseerd. Naast de cursus ‘Wég val-angst’ staan er meer cursussen, fietsvaardigheidstrainingen en het event GO in Balans op 7 april in Theater De Leest op de agenda. Ook worden looptesten afgenomen met behulp van de Smart Floor. De eerstvolgende mogelijkheid is op donderdag 14 maart tussen 15.00 en 16.30 uur in Antoniushof. Wijkbewoners zijn ook welkom.

Kijk voor meer informatie op www.gowaalwijk.nl/goinbalans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen