Fietstrainingen voor 55-plussers in Waalwijk

Een drukbezochte editie van de fietstraining voor 55-plussers in 2023.
Een drukbezochte editie van de fietstraining voor 55-plussers in 2023.
Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Op vrijdag 12 april en vrijdag 24 mei organiseert GO Waalwijk twee fietstrainingsdagen. De dagen zijn bedoeld voor 55-plussers uit gemeente Waalwijk die veilig op een elektrische of gewone fiets willen fietsen. Doel is om de fietsvaardigheid te vergroten en met meer plezier en vertrouwen te fietsen.

Annika Jabroer en Ine van Liempd, GO Fit-beweegcoaches senioren, organiseren de fietstrainingsdagen in samenwerking met KBO Waalwijk, PCOB Waalwijk, Seniorenvereniging Waspik, Fietsersbond De Langstraat en ContourdeTwern. De trainingen worden verzorgd door Maikel Govaarts. Annika vertelt: “Nu het voorjaar in aantocht is, willen veel mensen weer graag fietsen. Voor sommige mensen is dat alweer een poos geleden, zeker gezien de regenachtige maanden die achter ons liggen. Het is belangrijk om goed voorbereid op de fiets te stappen en dat geldt zeker voor wie wat ouder wordt. We besteden tijdens de training vooral aandacht aan veiligheid, om met meer vertrouwen en plezier te fietsen. Deelnemers kunnen onder meer een elektrische fiets en een driewielfiets uitproberen. Ook wie een fiets zonder trapondersteuning heeft, is van harte welkom. Het worden informatieve en zeker ook gezellige dagen. We sluiten de dag af met een mooie fietstocht.”

Fietstrainingsdagen

De fietstrainingen maken deel uit van het programma GO Cycling. Hiermee wil het project GO Waalwijk het fietsen voor jong en oud stimuleren en met name ouderen en ook mensen met een beperking actief houden op de fiets. Er is per trainingsdag ruimte voor maximaal 28 deelnemers, wonend in Sprang-Capelle, Waalwijk of Waspik. Belangstellenden kunnen kiezen uit twee data: vrijdag 12 april of vrijdag 24 mei. Beide dagen duren van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur). De startlocatie is De Paardenvriend, Drunenseweg 23 in Waalwijk. Deelname aan de fietstraining kost € 5,- inclusief lunch bij De Paardenvriend.

Aanmelden kan via de website www.gowaalwijk.nl/fietstrainingsdagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen