Afspraak op hoofdlocatie JBZ? Meld je thuis vast aan!

Digitaal aanmelden in het JBZ
Digitaal aanmelden in het JBZ
Foto: JBZ

DEN BOSCH – Met ingang van 16 oktober 2023 voert het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) ‘digitaal aanmelden’ in. Patiënten krijgen hiervoor twee dagen voor hun afspraak een link opgestuurd via sms of email. Via deze link krijgen zij een dagticket met een QR-code waarmee zij zich in het ziekenhuis kunnen aanmelden bij bijvoorbeeld de polikliniek.

Patiënten kunnen zich ook in het ziekenhuis aanmelden met hun Nederlands identiteitskaart, rijbewijs of paspoort. Dit doen zij dan bij de nieuwe aanmeldzuilen naast de Infobalie (bovenaan de roltrap). Het digitaal aanmelden is voorlopig alleen nodig voor afspraken op onze hoofdlocatie in ‘s-Hertogenbosch. Op de JBZ Dichtbij locaties in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel wordt het digitaal aanmelden in het voorjaar van 2024 ingevoerd.

Altijd de juiste gegevens en een handig overzicht

Een belangrijk voordeel van het thuis aanmelden, is dat patiënten zelf rustig hun persoonlijke gegevens kunnen controleren zoals die bij het JBZ bekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummer, e-mailadres, huisarts en zorgverzekeraar. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen, zodat berichten van het ziekenhuis altijd op de juiste plek terechtkomen en niet bijvoorbeeld bij de vorige huisarts of op een e-mailadres dat niet meer in gebruik is. Na het aanmelden krijgen patiënten een dagticket met een handig overzicht van alle afspraken die dag. Op het ticket staat ook een QR-code. Bij aankomst op de polikliniek melden patiënten zich aan met deze QR-code.

Het aanmelden kan dus van tevoren thuis, of bij een van de nieuwe aanmeldzuilen naast de Infobalie in het ziekenhuis. Als het aanmelden om welke reden dan ook niet lukt, vragen we de patiënt vóór de afspraak naar de balie Patiëntenregistratie te gaan. Belangrijk is dat patiënten altijd hun geldig identiteitsbewijs meenemen.

Goede ervaringen andere ziekenhuizen

Er zijn inmiddels al veel ziekenhuizen die met digitaal aanmelden werken. We hebben het wiel dan ook niet opnieuw hoeven uitvinden en hebben gebruik gemaakt van de ervaringen van andere ziekenhuizen rondom de nieuwe werkwijze. Desondanks kan het voor sommige patiënten wennen zijn. Daarom zijn er vrijwilligers van de UVV aanwezig bij de nieuwe aanmeldzuilen om patiënten te helpen. Patiënten met vragen over het aanmelden kunnen terecht in het Voorlichtingscentrum op de boulevard of kijken op www.jbz.nl/aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen