Stress, doordat je werken met de computer lastig vindt? Volg een cursus in de Bibliotheek!

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

WAALWIJK – Veel mensen in Nederland ervaren problemen met de computer, tablet of telefoon. En dat terwijl de samenleving steeds meer digitaliseert. Zaken met de overheid regel je online, je afspraak in het ziekenhuis maak je digitaal en geldzaken regel je met internetbankieren. Handig. Maar soms ook lastig.

Daarom biedt de Bibliotheek computercursussen aan: Klik & Tik, Digisterker en vanaf september: Digivitaler. Organiseert de Bibliotheek tal van activiteiten en kun je voor overheidsvragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Gratis computercursussen

Altijd al willen leren werken met de computer? De Bibliotheek biedt verschillende cursussen aan. Zoals Klik & Tik, Digisterker en de nieuwste cursus Digivitaler. Dit zijn trainingen waarbij je in een groep lessen volgt en oefent hoe de computer werkt. Samen met een specialist van de Bibliotheek leer je bijvoorbeeld emailen, een DigiD aanvragen of online informatie opzoeken via thuisarts.nl. Vraag in de Bibliotheken Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik naar de mogelijkheden en overleg welke cursus het beste bij je past.

Uiteenlopende activiteiten

De maand september staat in het teken van basisvaardigheden. Daarom organiseert de Bibliotheken in gemeente Waalwijk – samen met het Taalhuis – tal van activiteiten. Kom naar de Bieb Wellness op (14 september van 15.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Waalwijk). Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Bezoek het Digicafé, loop binnen bij het Taalhuisspreekuur of het spreekuur van het informatiepunt (actuele data en locaties vind je via de onderstaande link).

Hulp bij de Digitale Overheid

Ook zaken met de overheid regel je steeds vaker online. Denk hierbij aan zorgtoeslag, verkeersboetes of studiefinanciering. Niet altijd makkelijk. Daarom is er het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Een bibliotheekmedewerker helpt je graag – tijdens service uren – de juiste informatie te vinden of denkt met je mee. Ook bij vragen over MijnETZ.

Stressbal nodig? Bezoek in september een van de activiteiten rondom basisvaardigheden en krijg een gratis Taalhuis of Bibliotheek Midden-Brabant stressbal mee naar huis.

*zolang de voorraad strekt

Meer informatie: www.bibliotheekmb.nl/basisvaardigheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen