Casade verbetert 24 seniorenwoningen in Waspik

Foto: Casade

WASPIK – Aan de Haverkamp (9), Bachstraat (5) en Laan van Ravenschot (10) in Waspik verbetert Casade 24 seniorenwoningen. Deze huizen krijgen noodzakelijk onderhoud en worden energiezuiniger door isolerende maatregelen en duurzame installaties.

100% akkoord

Voordat de werkzaamheden starten, moest Casade van tenminste 70% (voor Haverkamp zelfs 100%) van de bewoners akkoord op de werkzaamheden krijgen. Bewoners van alle drie de starten stemden in met het voorstel voor de woningverbetering, een score van 100% dus. In de Bachstraat en Laan van Ravenschot zijn de werkzaamheden al begonnen, in de Haverkamp starten de werkzaamheden in het najaar.

Duurzaam Dichtbij

Via het samenwerkingsverband Duurzaam Dichtbij maakt aannemer Caspar de Haan met Casade de woningen klaar voor de toekomst. De gevel, het dak, de spouwmuur en de kruipruimte worden geïsoleerd, er worden zonnepanelen geplaatst, de kozijnen vervangen en er komt HR++ glas. Daarnaast zorgt een WTW-installatie voor goede ventilatie. De warmtepompinstallatie zorgt voor warmte en warm water. De woningen worden geschilderd en krijgen nieuwe buitendeuren. Het resultaat: eigentijdse, energiezuinigere woningen met een frisse uitstraling.

Minder energieverbruik

Casade kiest bewust voor materialen, installatiesystemen en onderhoudsmethoden die het milieu minder belasten. En ze investeert in energiebesparende maatregelen, waardoor het energieverbruik lager wordt. Huurders worden door Casade zorgvuldig begeleid tijdens de werkzaamheden en krijgen een ongemakkenvergoeding. Ze betalen géén huurverhoging voor de woningverbetering. Er worden wel servicekosten voor de zonnepanelen in rekening gebracht.

Duurzamer

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland gemiddeld CO2-neutraal zijn. Dat geldt dus ook voor de 11.500 woningen van Casade. Een groot deel van die woningen is al duurzaam. De rest knapt Casade op, verbetert ze grondig of vervangt ze door energiezuinige nieuwbouw. Daarin investeert Casade elk jaar maar liefst ongeveer 60 miljoen euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen