Bistro JAN vernieuwt concept en wordt JAN Bistrobar

Manon en Maurice
Manon en Maurice
Foto: Elke van der Pluijm

WAALWIJK – De ‘testavonden’ liepen gesmeerd, de reacties van gasten zijn enthousiast: Bistro JAN in Waalwijk heeft het concept compleet vernieuwd. Om dat te onderstrepen, is de naam gewijzigd naar JAN Bistrobar.

Kleinere gerechten om te mixen en eventueel samen te delen. In meerdere rondes of alles in één keer geserveerd. Of toch liever een traditioneler menu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert? JAN Bistrobar aan de Kloosterwerf in Waalwijk legt de keuze voortaan volledig bij de gasten. “We hebben maar één doel en dat is zorgen dat onze gasten een heel fijne, culinaire avond hebben”, aldus Manon Sluyter, gastvrouw en mede-eigenaar. “Vandaar dat we onze gasten voortaan alle ruimte geven om hun bezoek aan JAN in te vullen. Kom je met een gezelschap en wil je meerdere kleine gerechten met elkaar delen, dan kan dat. Zoals je ook welkom bent voor een borrel met een gerechtje, om even bij te kletsen met een vriendin. En ook kleinere eters worden hiermee op hun wenken bediend.”

Enthousiaste reacties

De menukaart van JAN Bistrobar is volledig vernieuwd, met een mix van verrassende bites, waarbij het populaire ‘It takes two’ met JAN’s favorites nog altijd op de kaart staat en ook een ‘gewoon’ voor- en hoofgerecht mogelijk blijft. Medio mei vonden twee testavonden plaats, waarvoor vaste gasten werden uitgenodigd. De reacties waren uitsluitend positief en enthousiast. “Je vaste gasten iets compleet nieuws voorschotelen is natuurlijk best spannend”, geeft Manon toe. “Maar als we worden bedankt met woorden als ‘het was een fantastische avond’ en ‘wat een leuke en verrassende kaart, we hebben genoten’ dan zijn we natuurlijk hartstikke trots en blij met deze stap.”

Roer om

Manon en haar partner, chef-kok Maurice van Neijenhof steken met het nieuwe concept opnieuw hun nek uit. In 2009 namen ze het bestaande restaurant De Luwte over, met op dat moment ieder al vele jaren horeca-ervaring op zak. In 2016 gooide het horecapaar het roer om en maakten ze de stap van restaurant naar bistro, genaamd JAN. En nu dus opnieuw een grote verandering. “Hoewel de zaken gelukkig weer hartstikke goed lopen, begon het te kriebelen”, vertelt Manon. “Ons motto is om te veranderen vóórdat het te voorspelbaar en zelfs saai wordt. We willen onze gasten blijven verrassen. Deze nieuwe manier van uit eten gaan past helemaal bij nu. Waarbij we de setting van ons fantastische historische pand – een voormalige kloosterboerderij uit 1471 – natuurlijk blijven koesteren. We hebben verschillende sfeervolle ruimten én een geweldige binnentuin, waar mensen kunnen kiezen voor een tafeltje onder of juist buiten de overkapping. Onze ‘secret garden’ noemen we het ook wel, want van de straatzijde zie je de tuin niet. Je zit er dan ook heerlijk rustig en gezellig.”

JAN Bistrobar is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur; buiten deze tijden op afspraak. Op speciale zondagen – zoals Vaderdag – is JAN Bistrobar ook geopend. Reserveren is aan te raden, maar voor kleine gezelschappen geen must. Dat kan via www.janwaalwijk.nl of telefonisch: 0416 – 349 481. Bij goed weer is ook de binnentuin (deels overdekt) geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen