Waalwijk krijgt duurzame bedrijfsverzamelgebouwen gericht op mkb

Foto: BVI

BVI.EU, een projectontwikkelaar van duurzaam bedrijfsvastgoed en Europese speler, is een gevestigde waarde in de Benelux, Frankrijk en Duitsland op het vlak van mkb-units, gemengde bedrijventerreinen en built-to-suitgebouwen.

Het eerste project van het Belgische BVI.EU in Nederland wordt Waalwijk High End Light Industrial (HELI). In de praktijk ruim 7.000 m² bedrijfsvastgoed, op het bedrijventerrein Zanddonk, dat opgesplitst wordt in twee bedrijfsverzamelgebouwen waar twintig units in passen. BVI.EU combineert energie-efficiëntie met duurzaamheid en werkcomfort op de site. De keuze van de Belgen voor Waalwijk is geen toeval. De gemeente is al meermaals uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van Nederland dankzij haar ligging en grote bedrijventerreinen (5.925 gevestigde bedrijven).

“Ik ben tegelijk trots en vol spanning voor het Nederlandse avontuur van BVI.EU”, zegt Michel Meers, oprichter van BVI.EU. “Na uitbreidingen in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg zijn we niet meer aan ons proefstuk toe op de Europese markt maar toch blijft elke nieuwe stap even spannend. In de eerste plaats ben ik heel fier dat we ons duurzaam en kwalitatief bedrijfsvastgoed ook bij onze noorderburen kunnen introduceren. De Waalwijkse ondernemers maken binnenkort kennis met de aantrekkelijke bedrijfsverzamelgebouwen van BVI.EU die een heldere architectuur, uitstekende afwerking en focus op duurzaamheid hebben.”

“Waalwijk staat sterk op logistiek vlak dankzij de vele mkb’s die er gevestigd zijn. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de regionale economie een boost gaat krijgen dankzij het HELI-project. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb’s) hebben een omgeving nodig waarin ze kunnen groeien zonder zich zorgen te maken over de toekomst. In de visie van BVI.EU worden ondernemers volledig ontzorgd en werken ze in een ruimte op maat die voldoet aan alle noden. Dat is wat we gaan realiseren in Waalwijk”, besluit Michel Meers.

Waalwijk High End Light Industrial (HELI)

De volledige site van Waalwijk HELI bedraagt 3579 waarvan 7.376 m² bedrijfsvastgoed bestemd is voor ondernemers uit het MKB (lichte industrie). Twee bedrijfsverzamelgebouwen bevatten in totaal twintig units die in oppervlakte variëren van 163 m² tot 226 m² en kunnen flexibel ingericht worden naar de behoefte van de onderneming. Het is mogelijk om een unit onder te verdelen in twee verdiepingen een productiehal, showroom, atelier of opslagruimte (begane grond) in combinatie met eventueel een kantoorruimte (verdiepingsvloer). ​

Ideale ligging in de logistieke hotspot van Nederland

Waalwijk High End Light Industrial ligt uitstekend in de logistieke hotspot van Nederland. Waalwijk is centraal gelegen tussen Raamsdonksveer en de provinciale hoofdstad ‘s-Hertogenbosch met een vlotte verbinding naar Tilburg (18 km ten zuiden). De site is strategisch gelegen dicht bij de N261 (Tilburg – Waalwijk) en de A59 (Den Bosch – Raamsdonksveer). De ideale locatie voor lokale mkb’s om te ondernemen en te groeien. ​

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen