Open Deur Dag bij Lumiejére 10 juni

Op 31 mei jl bezocht burgemeester Sacha Ausems Lumiejére
Op 31 mei jl bezocht burgemeester Sacha Ausems Lumiejére
Foto: Lumiejére

SPRANG-CAPELLE – Inventieve dagbesteding Lumiejére houdt op zaterdag 10 juni, van 11.00 tot 15.00 een open dag op haar locatie aan de Heistraat 215A in  in Sprang-Capelle.

Lumiejére is een ontwikkelingsgerichte dagbesteding voor jongeren met een creatief talent die nog niet passen binnen het reguliere opleidings- of arbeidsproces. Wij proberen, samen met hen, ervoor te zorgen dat zij de vaardigheden en het zelfvertrouwen (her)opbouwen om een volgende stap aan te gaan. Dit doen wij door een werkomgeving aan te bieden waar ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Iedereen heeft zijn eigen taak, en daar komen ook verwachtingen bij kijken. Wat ons onderscheidt van een reguliere werk- of leeromgeving is dat wij niet met deadlines werken; iedereen kan op zijn eigen tempo zichzelf ontplooien. Bij Lumiejére Art en Lumiejére Graphic wordt er individueel of in groepsverband aan uitdagende grafische en creatieve projecten gewerkt, die er ook echt toe doen.

Lumiejére is ruim twee jaar geleden opgestart door Nadia Gonegai en Jurgen Hirdes, n.a.v. een toename aan het aantal jongeren dat uitviel op werk of school. ‘’Soms passen mensen (nog) niet in het reguliere werkveld, ondanks hun talenten of capaciteiten. Dit vinden wij erg jammer, en daarom hebben Jurgen en ik Lumiejére opgestart. Wij willen jongeren die uitgevallen zijn een plek bieden om zich verder te ontwikkelen. We werken samen met veel verschillende collega’s, iedereen met zijn of haar eigen achtergrond. Het is niet ondanks, maar juist vanwege deze diversiteit dat iedereen zich thuis voelt.’’

Sinds Lumiejére is gestart is er veel veranderd en hebben wij als dagbestedingslocatie samen met onze collega’s veel bereikt. Tijdens de open dag kunt u zien wat wij doen en wat wij nog willen bereiken. Er zullen veel enthousiaste collega’s aanwezig zijn die u graag een rondleiding geven, laten zien wat zij bereikt hebben of laten zien wat wij bij Lumiejére onder meer doen’’ zegt Nadia.

Iedereen is welkom om te ontdekken wat Lumiejére precies doet en welke prachtige ontwerpen er gemaakt worden.
Adres: Heistraat 215A, 5161 GE, Sprang-Capelle, www.lumiejere.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen