Voorkom tinnitus, bescherm je oren

Foto: CC0 Public Domain

Als antwoord op de overweldigende aandacht voor tinnitus organiseert patiëntenorganisatie Hoormij∙NVVS – afdeling Midden-Nederland – een symposium over oorsuizen in het UMC Utrecht. De centrale thema’s? Onderzoek, behandeling en perspectief voor mensen met tinnitus. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen hierover in een wervelend programma. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 17 juni 2023 van 10.00 tot 16.00 uur.

Dagvoorzitter is de bekende oud-hockeyer en voormalig huisarts Tom van ’t Hek. Sprekers zijn onder andere Dyon Scheijen, klinisch fysicus audioloog en prof. dr. Rilana Cima van de universiteiten Maastricht en Leuven Zij vertellen over de nieuwste behandelmethodes, terwijl ervaringsdeskundigen Sander Kramer en Stephen Emmer spreken over hun ervaringen met tinnitus. Na de lunch treedt het Nederlands Gebarenkoor op en vervolgens vertelt dr. Diane Smit (KNO-arts bij UMC Utrecht) over nieuwe methoden om de tinnituslast te verminderen.

Een greep uit het programma

  • Opening door prof. dr. Robert Stokroos, afdelingshoofd KNO, dr. Diane Smit, KNO-arts en Wil Verschoor, directeur van Hoormij∙NVVS.
  • Tinnitus, de oplossing is er wel! Nederland telt twee miljoen mensen die in meerdere of mindere mate tinnitus hebben. Hierover praten: Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog, prof. dr. Rilana Cima, onderzoeker Universiteit Maastricht, Sander de Kramer en Stephen Emmer, ervaringsdeskundigen.
  • Preventie: Velen maken zich zorgen over het groeiende aantal jongeren met een piep of ruis in het oor. Het geluid zachter, oordoppen of wat is de oplossing?
  • Dr. Diane Smit vertelt over het onderzoek dat in het UMC Utrecht plaatsvindt.
  • Drs. Mark Volkerijk (psychiater GGMD) vertelt over de impact die tinnitus heeft op het dagelijks leven en over de psychologische interventies om negatieve gevolgen te voorkomen en te behandelen.
  • Drs. Hazel Goedhart (Tinnitus HB) vertelt over de stand van zaken met betrekking tot tinnitus en hoe patiënten elkaar kunnen helpen.
  • Panel met Dyon Scheijen, Diane Smit, Mark Volkerijk en Sander de Kramer, waarin deelnemersvragen besproken worden.

Kijk voor meer informatie hier.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur
Plaats: UMC Utrecht, Heidelberglaan 100 (in de blauwe zaal van het Stratenum)
Deelnemersbijdrage; € 10,- per persoon

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk voor 10 juni 2023 via het aanmeldformulier. Of kijk voor meer informatie op stichtinghoormij.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen