Drukbezochte Hulpverlenings- en Veiligheidsavond in Waspik

WASPIK – Onder grote belangstelling en met een heerlijk avondzonnetje vond de Open Avond rondom Hulpverlening- en Veiligheid plaats bij cbs De Brug in Waspik. Met deze informatieavond sloot de school haar project “Hulpverlening en Veiligheid” af. Wat hebben de kinderen veel mogen leren van al die bevlogen medewerkers en vrijwilligers uit de regio!

Op school is de afgelopen periode door alle leerlingen hard gewerkt aan het thema Hulpverlening en veiligheid. Er zijn verschillende gastlessen gegeven in de groepen, onder meer door de dierenambulance, defensie, politie, Stichting Reddingshonden en de landmacht. Maar ook is er veel geknutseld, gepraat en gelezen over alle vormen van Hulpverlening en Veiligheid in de groepen. Het project werd donderdag afgesloten met een speciale Open Avond / Informatieavond voor kinderen, ouders en belangstellenden.

Tijdens de open avond lieten de leerlingen in de lokalen zien waar zij aan gewerkt hebben en wat ze allemaal geleerd hebben over allerlei hulpverlening. In de Brugstraat waren er toegankelijke en spectaculaire demonstraties van allerlei hulpdiensten. Er was veel informatie en gelegenheid tot het stellen van allerlei vragen. Naast alle direct betrokkenen bij de school, was er ook behoorlijk belangstelling van omwonenden. Alle hulpdiensten waren ook echt positief verrast over wat de kinderen al wisten en welke vragen ze stelden en waar ze meer over wilden weten. En de kinderen? Die hadden een fantastische avond met veel blijvende indrukken!

Dank aan iedereen die mee geholpen heeft om deze projectperiode zo’n succes te maken. Maar een speciale dank aan: Brandweerpost Waspik en brandweervlogger Richard, Stichting Reddingshonden, Rode Kruis district MWB, ANWB, Van Eijck Berging, Bureau Halt, Politie Tilburg, Gemeente Waalwijk de geweldige verkeersregelaars Petra, Carola en Arie uit Waspik en de buren voor alle medewerking.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen