Ontdek de beste huurwoningen in Tilburg voor een onvergetelijke ervaring

Foto: OstapandRoksolanaMykytiv, Canva.com

Het imago van Tilburg is misschien nog niet al te best, maar het heeft zich in de afgelopen jaren echt omhooggewerkt. Inmiddels mag de stad zichzelf kronen als de beste onontdekte hotspot van Noord-Brabant, want je kunt er alles vinden waar je naar op zoek bent in een stad. Van levendige winkelstraten tot aan rustige parken en andere natuur, in Tilburg heb je het allemaal tot je beschikking. Lees hier hoe je in Tilburg de beste huurwoning kunt vinden, waar je op moet letten als je naar de stad verhuist en welke wijk het beste bij jou zal passen.

Online een woning vinden in Tilburg

Een van de grootste voordelen van de moderne huizenjacht is dat je heel gemakkelijk via internet naar een woning kunt zoeken. Je hoeft niet langer fysiek aanwezig te zijn in een stad, waardoor je veel gemakkelijker een woning buiten je huidige woonplaats kunt vinden. Websites als Huurportaal maken het mogelijk om te zoeken binnen een bepaalde stad en daarbij kun je ook nog filteren op andere specificaties, zoals het type woning, het aantal slaapkamers en de totale huurprijs. Huren in Tilburg wordt zo wel erg gemakkelijk, want je ziet dus alleen de woningen die voldoen aan jouw profiel.

Wat je moet weten als je gaat verhuizen naar Tilburg

De kans is groot dat je van buiten een andere gemeente dan Tilburg naar de stad komt verhuizen. In dat geval zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. In de eerste plaats moet je bijvoorbeeld niet vergeten om je bij de gemeente in te schrijven. Let op dat je dat ook moet doen als je binnen de gemeente Tilburg verhuist. Dit kun je al vanaf vier weken voor de daadwerkelijke verhuisdatum doen, maar wacht niet langer dan tot vijf dagen na je verhuizing! Wanneer je te laat bent kun je daar namelijk een boete tot wel €325 voor krijgen. Gelukkig kun je met behulp van je DigiD heel eenvoudig online doorgeven dat je verhuisd bent.

Wil je bij je nieuwe woning ook parkeren? Begin dan op tijd met het aanvragen van een parkeervergunning. In de binnenstad van Tilburg wil het namelijk nogal eens voorkomen dat er alleen opties voor betaald parkeren zijn en dan is een vergunning erg handig. Zoek van tevoren ook even uit op welke routes binnen Tilburg er het vaakst files staan, dan weet je zeker dat je altijd op tijd zal zijn.

De leukste wijken in Tilburg

Weet je nog niet zo goed waar in Tilburg je wil wonen? Dan is het verstandig om eens naar de verschillende wijken te kijken. Iedere wijk heeft namelijk weer zijn eigen charmes en er zal altijd een stadsdeel zijn dat het beste bij jou past.

Het dwaalgebied

In de oude binnenstad vind je deze sfeervolle zijstraten die door de hoofdstraat heen lopen. Hier vind je niet de standaard kledingzaken, maar juist speciale boetiekjes en andere kleine winkels. Je kunt er niet alleen winkels vinden, maar ook lekker lunchen of dineren. Als jij iemand bent die wel kan genieten van het bourgondische Brabantse leven, dan zit je in dit stadsdeel helemaal goed.

Piushaven

Ook in dit stadsdeel is het een en al gezelligheid. In deze stadshaven vind je niet alleen leuke plekjes waar je heerlijk kunt ontspannen aan het water, het omliggende gebied is ook bijzonder geschikt voor een fijne wandeling. De ideale combinatie dus voor iedereen die ervan houdt om in een bruisende omgeving te wonen, maar ook graag snel de rust wil kunnen opzoeken.

Spoorzone

Is voor jou juist de omgeving erg belangrijk en houd je niet zo van al dat nieuwe? Dan is de Spoorzone waarschijnlijk de plek waar jij je het meest thuis zal voelen. De Spoorzone heeft namelijk een rijk verleden, dat, je raad het al, voornamelijk draait om treinen, maar je vindt er sinds kort ook veel nieuwe horeca en andere winkels. Het is de perfecte mix van oud en nieuw, waar meer dan genoeg te doen is.

Stadsbos013

De plek met misschien wel het meeste groen van de hele stad is het Stadsbos013. Het is speciaal aangelegd om de drukte uit het centrum van de stad een beetje te kunnen vermijden. Je vindt er verschillende kunstwerken, eettentjes en vijf verschillende wandelroutes die allemaal hun eigen thema hebben. Of je nu p zoek bent naar architectuur of juist meer historie, er is altijd een wandelroute die bij je past.

Veemarktkwartier

Ondernemerschap, kunst en cultuur komen in deze wijk samen rondom het grootste poppodium van Nederland, 013. Deze buurt draait dus voornamelijk om muziek en theater, maar je vindt er ook het rijksmonument Het Duvelhok in de oude textielfabriek. Hier hoef je je dus echt nooit te vervelen, want er is van maandag tot zondag altijd wel wat te beleven!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen