Vanaf 1 april nieuwe gastexposant in HKW

Foto: Stan van Belkum

WAALWIJK – De vorige gastexposant, fotograaf Henk Elshout, was een groot succes. Maar liefst 550 bezoekers hebben zijn foto’s bewonderd. Vanaf volgend weekend is Stan van Belkum bij ons te gast. Hij brengt schilderijen en enkele sculpturen mee.

Het verhaal rond Stan van Belkum is speciaal. Toen wij nog in het pand aan de Grotestraat zaten, was Stan (vanuit Leiden) met zijn vrouw in de buurt op vakantie. Zijn vrouw wilde wel eens winkelen in Waalwijk. Zo kwamen zij terecht in ons toenmalige museum. Er werd gesproken over kunst en hij bleek ook kunstenaar te zijn. Kortom er werden afspraken gemaakt voor een expositie. Doordat wij dicht moesten is dat op de lange baan geschoven. Maar nu is het dan toch zover. De maand april is voor Stan van Belkum.

Stan van Belkum (Warmond 1961) is beeldend kunstenaar. Zijn materiaal is een mix van conventioneel en minder conventioneel. Het gaat van olie-, alkyd- en waterverf naar epoxyhars, alkyd, gekleurd staaldraad, nylon, roest, wax, plakplastic en koperdraad. Toeval is een leidend principe, uitgangspunt is landschappen, oevers met water. In de droogtijd van schilderijen maakt van Belkum driedimensionaal werk, ook hier met een verscheidenheid aan materialen, wel steeds meer richting keramiek, waar de klei het vehikel is om wat meer richting realiteit, symboliek en actualiteit te gaan. De tentoonstelling geeft een overzicht van werk van vlak voor en tijdens corona, met een enkel wat ouder werk.

Giro 555

De actie die wij hebben gehouden om geld in te zamelen voor de ramp in Turkije en Syrië, in de eerste twee weekends dat we met HKW open waren in het Huis van Waalwijk, heeft 310 euro opgebracht. Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar giro 555.

HKW (Hedendaagse Kunst Waalwijk)  is iedere zaterdag- en zondagmiddag geopend in het Huis van Waalwijk van 12.00-17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen