WZV officials Patrick, Carola en Ernst gehuldigd voor 10 jaar jureren bij zwemwedstrijden

Ernst en Carola
Ernst en Carola
Foto: WZV

WAALWIJK – Een zwemwedstrijd kan niet zonder officials. De ‘witte brigade’ zorgt er voor dat alle wedstrijden op dezelfde manier uitgevoerd worden, conform de reglementen. Er zijn bij een wedstrijd al gauw zo’n 20 officials nodig, in diverse functies.

Wedstrijdzwemmen gaat natuurlijk om de zo snelst mogelijke tijd te zwemmen in een race. De meest voorkomende functie is die van tijdwaarnemer en keerpuntcommissaris. De tijdwaarnemer registreert de tijden en functioneert daarnaast ook als keerpuntcommissaris. Hierbij ziet hij of zij er op toe dat de keerpunten op de juiste wijze worden uitgevoerd. Alle officials hebben een opleiding gevolgd voor de betreffende functie.

Een andere functie is die van Starter. Zoals de naam al zegt, is de Starter verantwoordelijk voor de startprocedure. Een fluit of een ‘startpistool’ is het voornaamste gereedschap van de Starter. Hij of zij zorgt er voor dat de deelnemers met een helder startsignaal beginnen aan de race.

De kamprechter heeft als voornaamste taak om te beoordelen of de zwemmers de verschillende zwemslagen volgens de regels uitvoeren. Hij of zij bepaalt samen met de scheidsrechter de ‘volgorde van aankomst’ en kijkt of de start en de keerpunten goed worden uitgevoerd.

Afgelopen week werden maar liefst 3 officials gehuldigd, wat betekent dat ze maar liefst 10 jaar vrijwillig in functie zijn: Patrick Geers, Carola Dollekens en Ernst Hoppenbrouwers.

Op de foto’s de uitreiking van de oorkondes en de speldjes: Patrick fungeerde als official tijdens de Brabantse Winterkampioenschappen in het Pietr van den Hoogenband stadion in Eindhoven en Carola en Ernst tijdens de competitie in het Drieburcht zwemcomplex in Tilburg.

Dank jullie wel voor jullie inzet en we hopen dat jullie nog lang voor WZV zullen jureren!

Patrick

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen