Maak van je keuken een bierbrouwerij!

Foto: Brouwpunt

Dat we een trots in Waalwijk hebben met brouwerij Sint Crispijn, is geen verrassing meer. Maar wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om de brouwerij naar jouw keuken te halen? Brouwpunt is een bedrijf gevestigd in Waalwijk welke bierbrouw pakketten verkoopt waarmee jij thuis bier kunt brouwen!

Meer over Brouwpunt

Brouwpunt is gevestigd in Waalwijk. Het heeft geen fysieke winkel maar alle pakketten worden in een werkplaats voorbereid en via PostNL verzonden naar adressen in Nederland en Belgiƫ.

Brouwpunt is gespecialiseerd in het samenstellen van unieke bierrecepten en deze als kant en klare pakketten aan te bieden aan klanten. De website is volledige gericht op het brouwen van bier en er zijn ontzettend veel artikelen die je op weg helpen met de hobby.

Het bedrijf is opgericht in de eerste maanden van de corona pandemie. Dit heeft een ontzettende boost gegeven aan het aantal klanten. Mensen verveelde zich tijdens de lockdown en bier brouwen was een leuke afleiding. Omdat Brouwpunt veel unieke bier recepten aanbied zijn de veel klanten gebleven.

Zelf bier brouwen

Het brouwen van bier is eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijk. Dit is een activiteit die je gemakkelijk thuis in de keuken kunt uitvoeren. Je hebt naast het bierbrouw starterspakket maar een aantal standaard keukengerei materialen nodig zoals een keukenzeef, thermometer en een soeppan van 8 liter.

Het instructieboekje van het bierbrouw pakket bevat alle informatie over de stappen die jij moet nemen. Houd rekening dat je ongeveer 4 uur aan het brouwen bent. Dit is vanaf het voorbereiden tot aan alle pannen en lepels weer afgewassen in de keukenkastjes.

Het leuke is dat je alle stappen precies hetzelfde gaat uitvoeren zoals ze uitgevoerd worden in een echte brouwerij. Het enige wat al gedaan is voor jou is schroten (het malen van de granen). Verder zal jouw huis tijdelijk ruiken naar een brouwerij.

Probeer het uit!

Zoals al gezegd is zelf bier brouwen helemaal niet heel moeilijk. Bestel een pakket via de webshop en probeer het gewoon eens uit. Kom je het pakket liever ophalen dan kan dit d.m.v. een mail sturen naar de eigenaar ook zonder problemen. Heb je vragen over het bier brouwen, ook helemaal geen probleem die support krijg je.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen