Burgemeester Sacha Ausems feliciteert diamanten bruidspaar Pennings-Vrijhoeven

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

WAALWIJK – Burgemeester Sacha Ausems bezocht dinsdagmiddag 24 januari het diamanten bruidspaar Pennings-Vrijhoeven. Zij feliciteerde het paar met hun 60-jarig huwelijk op hun huisadres in Waalwijk.

De heer A.A. (Fons) Pennings is geboren in Waalwijk en mevrouw L.M. (Betsy) Pennings-Vrijhoeven is geboren in Drunen. Het paar trouwde op 24-01-1963 in Drunen.

Het echtpaar leerden elkaar kennen op de Wollukse kermis. Betsy komt van de Bosscheweg in Drunen uit een gezin met elf kinderen. Fons is geboren in de Crispijnstraat in Waalwijk uit een gezin met vijf kinderen. Uiteindelijk duurde het nog 7 jaar voordat er getrouwd kon worden. Ook toen was er al krapte op de woningmarkt.

Vandaag 60 jaar geleden stapten Fons en Betsy in het huwelijksbootje in de barre winter van 1963 en gingen in Waalwijk wonen. Het echtpaar kreeg twee kinderen, dochter Bernadine en zoon Corné. Betsy was thuis om voor de kinderen te zorgen, zoals in die tijd gebruikelijk en Fons werkte vanaf zijn 14e bij Timtur en later bij Heineken.

Toen de kinderen wat groter werden is Betsy bij gaan springen bij haar beste vriendin en later achter de schermen gaan werken bij Modehuis Scholten. Tot aan de dag van vandaag doet zij vrijwilligerswerk in de St. Antoniuskerk waar ze trouwe kerkgangers zijn. Fons had lange tijd een moestuintje, zijn lust en zijn leven. Voor familie en vrienden werden de groente uit het tuintje gewassen en ingemaakt meegegeven. Nu ze gezegend zijn met 6 kleinkinderen gaat ook daar met regelmaat een bakje zelfgemaakte appelmoes mee naar huis en staat toetje à la Betsy klaar als ze een hapje mee blijven eten.

Fons en Betsy zijn twee warme, betrokken mensen met gastvrijheid hoog in het vaandel. Er zijn vriendschappen van bijna 75 jaar oud en nu er broers en zussen zijn overleden weten die kinderen ook het huis van het echtpaar te vinden en zelfs hun kinderen. Tot hun Gouden Huwelijksfeest kwamen familie en vrienden op de trouwdag langs en werd er voor iedereen, zeker zo’n 25 mensen, verse erwtensoep gemaakt en bleef iedereen mee-eten.

Helaas kende het huwelijk ook verdrietige tijden, zoals het overlijden van hun zoon Corné in 2018. Gelukkig kregen zij veel steun van iedereen om hen heen.
Afgelopen zaterdag is er met al die mensen een mooi feestje geweest bij partycentrum “De Remise” in het verlengde van de Bosscheweg in Drunen. Met al hun familie en vrienden is er geproost op het leven en zijn er mooie nieuwe herinneringen gemaakt.

Wij wensen dit echtpaar nog veel mooie jaren toe.

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen