Young Warriors Waalwijk organiseren wandelchallenge voor hulp aan kinderen

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

WAALWIJK – Maar liefst 6.839 kilometer wandelen. Een groepje enthousiaste Waalwijkse scholieren – actief als Young Warriors Waalwijk – is de uitdaging aangegaan. Om de duizenden kilometers te ‘verdelen’ zoeken de Young Warriors medewandelaars. Voor elke wandelkilometer willen ze 1 euro inzamelen. De opbrengst gaat in het Treasurefund waarmee ze zowel kinderen/gezinnen in Waalwijk als in Pumdi Bhumdi (Nepal) willen helpen.

Janne, Isa, Evi, Eleyse en Lisa (derdeklassers in het voortgezet onderwijs) vormen samen de Young Warriors Waalwijk. De scholieren zetten zich in voor kansenontwikkeling voor kinderen en gezinnen die daar hulp bij nodig hebben. Ze werken samen met Young Warriors in Nepal en de Stichting Light of Life. Deze Waalwijkse stichting zet zich in voor kinderen in Pumdi Bhumdi in Nepal. Samen met de gemeente Waalwijk ondertekende de stichting bovendien de landelijke Alliantie Kinderarmoede, om aandacht voor dit onderwerp te vragen. De Young Warriors denken en helpen mee met Stichting Light of Life en zo ontstond het idee voor een wandelchallenge. “De afstand tussen Waalwijk en het dorp Pumdi Bhumdi is 6.839 kilometer. Wij willen die kilometers afleggen. We vragen mensen om mee te wandelen en zich daarvoor te laten sponsoren”, vertelt Lisa. “Voor elke kilometer willen we 1 euro inzamelen!”

Burgemeester en wethouders lopen mee

RKC Waalwijk deed al een mooie duit in het zakje. Tijdens de recente thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen legden de spelers samen 113 kilometer af, die zij doneerden aan de Young Warriors. Ook kwam er een sponsorloop op de middelbare school van de Young Warriors en wandelden leerlingen van MET Praktijkonderwijs 469 kilometer. Leuke individuele initiatieven volgden. Samen met het Schoenenkwartier bedachten de Young Warriors bovendien een aanvullende actie: in het gratis toegankelijke café van het Schoenenkwartier is een loopband geplaatst. “Hierop kunnen bezoekers hun kilometers afleggen!”, aldus een enthousiaste Janne. Burgemeester Sacha Ausems en de wethouders Dilek Odabasi (onderwijs) en John van den Hoven (cultuur en sport) van gemeente Waalwijk namen afgelopen woensdag als eersten plaats op de loopband. Ze kwamen bovendien niet met lege handen: gemeente Waalwijk draagt 500 euro bij aan het Young Warriors Treasurefund. Dit bedrag is speciaal bestemd voor de kinderen in Waalwijk die dat nodig hebben. Burgemeester en wethouders toonden zich onder de indruk van het initiatief van de scholieren. “Jullie mogen echt trots zijn op jezelf”, aldus burgemeester Ausems.

Burgemeester Sacha Ausems en wethouders Dilek Odabasi en John van den Hoven van gemeente Waalwijk legden op 18 januari wandelkilometers af voor het Young Warriors Treasurefund, op de loopband die daarvoor in het Schoenenkwartier is geplaatst. Wethouder Van den Hoven kreeg de lachers op zijn hand toen hij fanatiek zijn jasje uittrok en weggooide. (foto: Pix4Profs / Jan Stads)

Hulp aan kinderen/gezinnen in Waalwijk en Nepal

Stichting Light of Life is in 2008 opgericht door Marlies Beeks uit Waalwijk. Ze vertelt: “In 2007 was ik op vakantie in Nepal. We kwamen in contact met de directeur van een school in Patan, die ons om hulp vroeg. Ik kom uit het onderwijs en vind dat elk kind recht heeft op goed onderwijs. Met de Stichting Light of Life helpen we kinderen in Nepal om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. De actie van de Young Warriors Waalwijk is waardevol, omdat jongeren zowel in Waalwijk als in Pumdi Bhumdi vanuit verschillende perspectieven leren kijken hoe ze duurzaam kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van kansen, waar die nodig zijn. Met het Treasurefund kunnen de Young Warriors daarbij onderbouwd financiële steun bieden, zowel in Nepal als in Waalwijk. Een prachtig leerproces, zowel voor alle betrokken jongeren als voor de volwassenen die het project begeleiden.”

Wandel mee!

De Young Warriors Waalwijk zoeken wandelaars die een aantal van de 6.839 kilometers willen afleggen en zich daarvoor laten sponsoren. Ook donaties voor het Young Warriors Treasurefund zijn welkom. Kijk op www.lightoflife.nl/treasurefund hoe je meedoet. Of loop binnen bij het Schoenenkwartier; de loopband blijft er tot en met woensdag 8 februari staan. De Young Warriors hopen in februari het streefbedrag van 6.839 euro te hebben bereikt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen