Waalwijker Laszlo Elands in The Tribute – Battle Of The Bands bij SBS6

Californicated
Californicated
Foto: Laszlo Elands

WAALWIJK – Ze weten iedere zaal in te pakken en hebben dezelfde funk en rock als de Red Hot Chili Peppers zelf. Om het nog gekker te maken doet Laszlo met Californicated mee aan het tweede seizoen van het tv-programma The Tribute-Battle of the bands. De vier voorrondes, halve finale en finale worden vanaf 7 januari 2023 om 20.00 uur op SBS6 uitgezonden. Californicated, die in de tweede voorronde uitkomt, verschijnt naast Laszlo Elands met een 3-koppige band zoals het origineel.

De band is gevormd in 2020 en toen de heren net aan het oefenen raakte kwam COVID-19 en gooide alle roet in het eten. Echter hebben ze niet bij de pakken neergezeten en hebben ze de afgelopen 3 jaar onwijs hard geoefend. Zodoende zijn ze vorig jaar (!) pas begonnen met optreden. Ze hebben onder andere plaatsen als Breda, Tilburg, Oosterhout en Helmond bezocht.

“Het was en lastige periode, want juist wanneer je een band vormt wil je zo snel mogelijk met elkaar de planken op en aan het publiek laten zien wat je in huis hebt, maar hier kwam al gauw verandering in toen COVID-19 ons land bereikte. We hebben juist van deze tijd gebruik gemaakt om onszelf optimaal voor te bereiden, want zodra het stoplicht op groen gaat willen we er 200% staan. En dit is ook gelukt. Vorig seizoen waren we al benaderd door The Tribute, maar waren we door omstandigheden niet beschikbaar. Dit idee bleef wel in ons hoofd spoken en we hadden het er zo nu en dan wel eens over. Zodoende hebben we contact gezocht met de mensen die ons initieel gecontacteerd hadden en volgde er al gauw een uitnodiging voor een auditie. Het is fantastisch ter plekke om te zien met wat voor een collega-tribute bands je je kunt gaan meten en wat voor een hoog niveau het is. We zijn ontzettend gedreven en gemotiveerd om alles uit de kast te halen en die plek in de Ziggo Dome te veroveren!”

Op 16 december beginnen de opnames van de show die op 7 januari 2023 wekelijks op SBS6 wordt uitgezonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen