Lezing: Geluk met een deuk door Monique Smits

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

WASPIK – In het boek ‘Geluk met een deuk’ van Monique Smits vertelt ze op een eerlijke en rauwe manier over de impact van haar zorgintensieve dochter op haar leven. Monique neemt ons mee in haar hobbelige reis naar geluk samen met haar dochter. Ze geeft een inkijkje in de zorgwereld die vaak verstopt zit achter voordeuren.

Op dinsdag 20 december om 20.00 uur vertelt Monique openhartig haar persoonlijk verhaal afgewisseld met gedichten die symbool staan voor verschillende perioden in haar leven.

Het leven met een gehandicapt kind is niet gemakkelijk. Daar kun je luchtig over doen, maar de waarheid is gewoon dat het pittig is. De zorg voor je kind wordt nooit minder, maar altijd groter. Het duurde jaren voordat Monique de situatie met haar dochter echt kon aanvaarden en het inzicht kreeg dat ze de situatie niet kon veranderen. Wat ze wel kon veranderen; de manier waarop ze er mee omging.

Haar dochter voldeed niet aan de verwachtingen en daardoor werd deelnemen aan de maatschappij erg lastig. Haar dochter trok haar een hele nieuwe wereld in. Een wereld die verstopt zit in revalidatiegebouwen, ziekenhuizen en in aparte scholen. Een wereld die zich intussen ook heeft verstopt achter de voordeur van Monique. Maar deze kwetsbare wereld zit ook vol geluk. Omdat niets vanzelfsprekend is zijn zelfs de meest normale dingen bijzonder.

Ondanks de tegenslag, een scheiding en de zorgen kan Monique nu zeggen dat ze de gelukkigste versie van haarzelf is. Ze deelt haar verhaal op dinsdag 20 december tijdens een bijzondere en openhartige presentatie waarbij het centrale thema ‘geluk’ zal zijn. Tijdens de presentatie is er alle ruimte voor vragen en gesprek.

Wanneer?
Datum: dinsdag 20 december
Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19, 5165 TR Waspik
Toegang: gratis

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder en Bibliotheek Midden-Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen