Directeur Schoenenkwartier Anouk van Heesch per direct vervangen door interim-directeur

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Het Schoenenkwartier Waalwijk krijgt per direct een interim-directeur, mevrouw Mechtild van den Hombergh. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van management en governance in (internationale) maatschappelijke organisaties en semipublieke instellingen, onder andere in de kunst & cultuur sector. Zij vervangt daarmee per direct de huidige directeur mevrouw Anouk van Heesch. Haar contract liep nog tot 1 december maar mevrouw Van Heesch heeft besloten om per direct te stoppen.

Eind augustus liet het bestuur aan de huidige directeur weten haar tijdelijke contract niet te gaan verlengen. Zij heeft als directeur een succesvolle bijdrage geleverd aan de start van het Schoenenkwartier in Waalwijk en het bestuur, medewerkers en vrijwilligers zijn haar zeer erkentelijk voor haar inzet in de afgelopen twee jaar. Het bestuur vond het voor de volgende fase van de ontwikkeling van het museum echter nodig om deze keuze te maken.

Het Schoenenkwartier gaat na de concept- en realisatiefase namelijk een nieuwe fase in, waarin de aansturing gaat veranderen. We gaan in deze fase naar het verder klaar maken van het museum voor de middellange en lange termijn. Er komt binnen afzienbare tijd ook een Raad van Toezicht in plaats van een bestuur. Zo’n Raad van Toezicht gaat op meer afstand besturen. Het huidige bestuur gaat dan vertrekken. In die nieuwe aansturing komt er dus uiteindelijk geen nieuwe directeur, maar een directeur-bestuurder met meer eindverantwoordelijkheid. De aanstelling van deze nieuwe directeur-bestuurder is de verantwoordelijkheid van de nieuwe Raad van Toezicht.

Met de nieuwe wijze van toezicht en aansturing, maakt het Schoenenkwartier zich op voor een mooie nieuwe fase in haar bestaan, samen met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners. We hebben vandaag iedereen op de hoogte gebracht van deze stappen.

Het Schoenenkwartier verbindt het rijke verleden van de leder- en schoenindustrie aan de toekomst. Het is daarmee, naast een museum, ook een podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium. Voor meer informatie over het Schoenenkwartier: www.schoenenkwartier.nl

Mechtild van den Hombergh
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen