Tachos heeft grote moeite met midweekse wedstrijd tegen Hurry Up en verliest duidelijk

Bartosz (Bartek) komt weer naar Waalwijk. Hij heeft enkele jaren bij Tachos gespeeld en speelt nu in België
Bartosz (Bartek) komt weer naar Waalwijk. Hij heeft enkele jaren bij Tachos gespeeld en speelt nu in België
Foto: Tachos

En zaterdagavond wacht alwéér ’n andere topper uit de BENE-league; Sporting Pelt, een team dat qua fysiek en kwaliteit zeker niet minder zal zijn! Met de stevige, maar goede wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Bocholt nog in de benen en wellicht wat lichtzinnigheid, gevoel dat er tegen Hurry Up mogelijkheden lagen?

Red-Rag Tachos kwam bedrogen uit, want kans op een goed resultaat is geen enkel moment in beeld geweest. Het duurde woensdagavond erg lang voordat Red-Rag Tachos ook maar een beetje in de wedstrijd kwam. Het duurde tot de 20e minuut voordat Nick Veltman het 2e doelpunt voor Tachos wist aan te tekenen. Daarvoor was het Waalwijkse team aanvallend onmachtig en had het in de verdediging erg veel moeite met de beweeglijkheid en de geweldige schotkracht van de ploeg uit Zwartemeer. Met name Patrick Miedema wist zich keer op keer te onderscheiden met snoeiharde schoten die bijna alle doel troffen. Daar kon Tachos onvoldoende tegenover zetten. Was het vermoeidheid, het sneller wegvloeien van de krachten? Want ook de precisie in de Waalwijkse schoten was ver te zoeken. Toch blijft het bewonderingswaardig dat het team niet opgeeft, niet vervelend gaat doen en toch steeds weer probeert zich in de wedstrijd terug te knokken. Richting het rustsignaal werd er door Tachos al wat vaker gescoord en na de pauze schoten de Waalwijkers goed uit de startblokken. Hurry Up wisselde toen even wat meer door en zo kon Tachos de achterstand van 11 doelpunten terugbrengen naar een verschil van 5 doelpunten. Op dat moment, met nog 15 minuten op de klok zou er theoretisch nog van alles mogelijk zijn. Maar helaas, de tegenstander wisselde z’n sterkhouders terug het veld in en Tachos maakte op dat moment enkele technische fouten. Maar ook gooide de hamstringblessure van rechter-opbouwer Thijs van der kamp nog wat extra roet in het eten. Het team was vervolgens onvoldoende effectief in de afronding en zo kantelde de wedstrijd razendsnel terug in het voordeel van Hurry Up. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 19-29 verloren en dat was toch een forse tegenvaller. Want zowel spelers als coach hadden er na zaterdag meer van gehoopt. Het wordt nu, met deze erg krappe selectie en blessuregevallen, toch wel een flinke uitdaging om fysiek weer in orde te zijn en zaterdag een goede partij op de mat te kunnen leggen.

Want dat wordt dan de 3e topwedstrijd in 8 dagen tijd! Zaterdagavond 8 oktober speelt Red-Rag Tachos namelijk om 20.00u THUIS tegen het sterke en kapitaalkrachtige Sporting Pelt uit België. Een mooi aspect daarbij is dat sinds enkele seizoenen Bartosz Konitz bij deze gerenommeerde Belgische Handbal Club speelt! Jawel hoor, de zoon van Pjotr Konitz, de man die jarenlang voor Tachos heeft gespeeld en daarna lange tijd Trainer-coach van de ploeg uit Waalwijk is geweest. In die periode is Tachos onder zijn leiding bekerwinnaar van Nederland geworden. Bartosz (Bartek) heeft zelf ook wat jaren bij Tachos gespeeld en is vervolgens verhuist naar Polen waar hij o.a. uitkwam voor Champions-League-deelnemer Kielce, daarna de Duitse Bundesliga, de 2e liga en nu dan België. Wij verheugen ons op deze ontmoeting en wensen de gasten uit Pelt alvast van harte welkom. De wedstrijd wordt gespeeld om 20.00u, sporthal de Slagen te Waalwijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen