Orgel, viool en solozang in de Kerk aan de Haven te Waalwijk (gecanceld!!)

29 sep 2022, 9:54 Nieuws
tessa van buuren

** UPDATE** Het concert in de Kerk aan de Haven gaat niet door wegens ziekte van de violiste. Het concert zal waarschijnlijk alsnog in november plaatsvinden. Meer info volgt.

WAALWIJK - Organist Eelco Kooiker, violiste Tessa van Buuren en Hannie van Huijgevoort (mezzo-sopraan) geven voor de Stichting Orgelkring op dinsdag 11 oktober het laatste concert van de serie 2022 in de Kerk a/d Haven, Grotestraat 121 te Waalwijk. Aanvang concert: 20.15 uur.
Heel wat componisten passeren die avond de revue. De grote orgelcomponist Bach met het koraal Kommst du nun, Jesu klinkt die avond en verder werk van J.L. Krebs, R. Smits, L. Vierne (Ave Maria/zang en orgel), S. de Lange, M. Reger (Am Abend/zang en orgel), W. de Ruiter, J.H. Schein en J. Rheinberger. Zowel orgel solo als orgel en viool zijn die avond te horen.
Tessa van Buurenis een gepassioneerd violist, uitvoerend musicus en docent. Omdat muziek in haar leven een onmisbare rol speelt en heeft gespeeld, krijgt ze ontzettend veel energie ervan als ze andere mensen mag laten zien en vooral voelen hoe waardevol muziek kan zijn. Als docent onderscheidt Tessa zich door haar gedrevenheid, toegankelijkheid, analytisch vermogen en empathie. Tessa heeft ook ervaring met rock, pop- en musicalmuziek. Regelmatig staat zij op binnen- en buitenlandse podia hetgeen haar lesgeven zeker ten goede komt.
OrganistEelco Kooikerkreeg op jonge leeftijd zijn eerste lessen van zijn vader. Op zijn 11e jaar maakte hij de overstap naar klavecimbel en kreeg hij les van Kya Hengstmangers. Naast zijn studie aan de TU/e Eindhoven, volgde hij orgellessen bij Ruud Huijbregts en studeerde hij klavecimbel aan het Brabants Conservatorium bij Remy Serier. Eelco speelt regelmatig mee in (gelegenheids)ensembles en organiseert sinds 2022 AD concerten. Bij Ludy Vrijdag volgde hij zanglessen en als klavecinist en zanger neemt hij deel aan projecten van het Ariosto Ensemble.
Hannie van Huijgevoortontwikkelde al heel vroeg de liefde voor de muziek. Beoefening van de zangkunst kwam later. Als mezzosopraan zingt Hannie klassiek lied, opera en oratorium als soliste en in samenstellingen met collega-amateurs en beroepsmusici. Zij werkte mee aan muziekproducties in Theater De Leest in Waalwijk. Zij zong met vocaal ensemble Chamaret Chantant werk van Haydn, Mozart, Purcell, Rossini, Schein en Verdi op diverse locaties in Nederland. Met haar zus Mieke van Huijgevoort voert Hannie een vocaal duo. In het dagelijks leven werk zij als docente Frans. Bij gelegenheid verzorgt zij coaching taal en literatuur bij Franstalige zangprojecten. Zij zingt bij Kamerkoor Tourdion te Waalwijk. Margriet van Reisen coacht Hannie in de beoefening van de zangkunst.
De Stichting Orgelkring hoopt in het nieuwe jaar de reeks concerten in de verschillende kerken te kunnen voortzetten. Dinsdag 11 oktober bent u van harte welkom in de Kerk a/d Haven ‘s avonds om kwart over acht. De toegangsprijs bedraagt € 10 en introducé gratis.