Theater Taptoe Waalwijk weergaloos mooi!

WAALWIJK – Dat het weer, zaterdag, invloed zou hebben op de 1e editie van Taptoe Waalwijk werd gevreesd door de organisatoren. Niets minder was waar. Circa 1000 mensen genoten van de shows van de muziekkorpsen, zang en dans van Djemm!, Kunstencentrum Waalwijk en vendeliers van Brabantse Gilden. Rooien Bart, de legendarische schoenmaker uit het gelijknamige boek verzorgde met “bruggetjes” de overgang tussen de acts.

Presentatoren Annemieke van Dijk en Richard van Riel wisten het publiek, dat een paar buitjes trotseerden, op vakkundige en onderhoudende wijze door het programma te loodsen. Muziekkorpsen O&V Neunen, Deltaband Vlissingen, Exempel Empel, Floraband Rijsburg en de Dutch Pipes en Drums Tilburg zorgden voor een geweldige muzikale invulling met muziek in een modern jasje, aangevuld met bijzondere choreografie.

De opzet van de organisatoren is meer dan geslaagd. ”De combinatie van traditie, trends en theater,in het tot theater omgedoopte Raadhuisplein heeft aan meer dan de verwachtingen voldaan” aldus een trotse voorzitter Jan van Dijk.

Exempel opende de avond met een indrukwekkende uitvoering van de tune van de Formule 1. In hun show namen ze het publiek mee in Jeroen Bosch zijn “Tuin der Lusten” O&V bracht Amerikaanse sferen, Dutch Pipes en Drums met traditionele Schotse muziek, Deltaband met herkenbare melodieën en de Floraband bracht een geweldig eerbetoon aan de band Queen. Muziek werd afgewisseld met 3 optreden van de Waalwijkse jongerengroep Djemm!, met 3 nummers van hun nieuwe musical.

Vendeliers zorgden voor een historische sfeer in combinatie met het prachtige decor van het Raadhuis. Kunstencentrum Waalwijk vermaakte het publiek met een “schoenendans”, met verwijzing naar Waalwijk als centrum van de schoen- en lederindustrie. Dit thema kwam ook terug bij de spitsvondige teksten van Rooien Bart.

René van Boxtel was in de huid van Rooien Bart gekropen en boeide het publiek met verhalen over verleden, heden en toekomst.

Een indrukwekkende finale met alle deelnemers zorgde voor een geweldige ambiance. Burgemeester Ausems riep de organisatie op om deze indrukwekkende voorstelling te herhalen. Dit werd door het publiek van harte gesteund.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen