Campagne Sjors Sportief / Creatief gaat weer van start

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Via de actie Sjors Sportief / Creatief kunnen kinderen ontdekken welke sport en/of creatieve activiteiten bij ze passen. Ruim zestig aanbieders van sport en cultuur bieden proeflessen en kennismakingsactiviteiten aan. Alle kinderen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle hebben op hun basisschool, peuterspeelzaal of kinderopvang informatie ontvangen. Vanaf dinsdagmiddag 13 september kunnen ze zich inschrijven.

In april 2021 werd Sjors Sportief / Creatief in gemeente Waalwijk geïntroduceerd. Met de campagne die door GO Waalwijk wordt georganiseerd, kunnen kinderen tussen 2 en 12 jaar kennismaken met tal van sporten en creatieve activiteiten. In samenwerking met de buurtsportcoaches is afgelopen week het nieuwe Sjors-boekje met het actuele aanbod uitgedeeld aan in de klassen van alle basisscholen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Voor de jongere kinderen is er een kleurplaat met informatie, die verspreid is via peuterspeelzalen en kinderopvanglocaties. Ruim zestig organisaties doen mee aan de Sjors-campagne en dat maakt de keuze heel divers. Van paardrijden en zeilen tot muziekles, creatieve workshops, padel, atletiek en nog veel meer. In het Sjors-boekje is tevens aandacht voor gezinnen met een kleine portemonnee en voor kinderen met een beperking.

Hele schooljaar proeflessen

De Sjors Sportief/Creatief-campagne loopt het hele schooljaar, tot de zomer van 2023. Met behulp van het Sjors-boekje kunnen kinderen tussen 2 en 12 jaar een keuze maken uit proeflessen en kennismakingactiviteiten van bijna 60 sport- en cultuuraanbieders. Via de website www.sjors.gowaalwijk.nl – die meertalig is – kunnen ze zich vervolgens heel eenvoudig en vrijwel altijd gratis inschrijven, zonder dat ze meteen ergens lid hoeven te worden. Doel is immers om eerst zoveel mogelijk uit te proberen. Gedurende het schooljaar zal het aanbod op de website regelmatig worden aangevuld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen