Theater Taptoe Waalwijk belooft spektakel te worden

WAALWIJK – Na 2 jaar uitstel wordt de eerste editie van Taptoe Waalwijk georganiseerd op 17 september. Het Raadhuisplein in Waalwijk, met als decor het Oude Raadhuis, wordt omgetoverd tot een heus theater met tribunes en een VIP terras.

“Eindelijk, verzucht Jan van Dijk, voorzitter van Stichting Taptoe Waalwijk. 2 jaar van uitstel, weer opstarten en toch weer niet doorgaan zijn voorbij” Volgens van Dijk zijn de laatste plooitjes glad gestreken en kan Waalwijk gaan genieten van een fantastische Theatertaptoe, uniek in zijn soort. Geen traditionele taptoe maar een mix van taptoe, traditie en theater gecombineerd tot een avondvullend programma met korpsmuziek, dans, zang en toneel”.

Top muziekkorpsen als Exempel, Floraband Rijnsburg, Showkorps O&V Nuenen en Deltaband Vlissingen, prijswinnaars op het recente Wereld Muziek Concours, worden afgewisseld met optredens van de Dutch Pipes and Drums, musicalvereniging Djemm!, de vendeliers van de Waalwijkse gilden, en dansers van het Kunstencentrum Waalwijk.

In het jaar dat het boek Rooien Bart opnieuw werd uitgebracht zal dit karakter op kenmerkende wijze zijn visie geven op deze avond.

De eerste editie van de Theatertaptoe krijgt als thema mee: “VERBINDING”.

1 januari 2022 was het 100 jaar geleden dat Waalwijk, Baardwijk en Besoyen tot één gemeente Waalwijk verbonden werden. Maar ook is het 25 jaar geleden dat Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk één gemeente werden. Jan van Dijk: “Op een ludieke manier staan we hier bij stil. Maar ook muziek, zang en dans verbindt! Er worden tribunes en staanplaatsen gebouwd die plaats gaan bieden aan 1200 toeschouwers, die gratis toegang hebben tot het Theatertaptoeterrein. Maar vol is vol!’

Het Theatertaptoeterrein gaat open om 18.45 uur, het voorprogramma start om 19.15 uur. Verder informatie is te vinden op de facebookpagina van Taptoe Waalwijk en op www.taptoewaalwijk.nl

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Waalwijk en Rabobank Langstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen