Zomerconcert Tourdion m.m.v. organist Frans Bullens in de St. Jan te Waalwijk

Foto: Hans Jansen

WAALWIJK – Dinsdag 12 juli a.s. om 20.15 uur treedt Kamerkoor Tourdion op in de Waalwijkse Sint Jan. Medewerking verleent de Dongense organist Frans Bullens. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Orgelkring Waalwijk.

In een levendig en gevarieerd concert zingt Tourdion opwekkende en romantische liederen van Edward Elgar (1857-1934), Charles Villiers Stanford (1852-1924) en Johannes Brahms ((1833-1897). Organist Frans Bullens speelt op het 3-klaviers Pels-orgel uit 1932 werk van Eugène Gigout (1844-1925), Johannes Brahms (1833-1897), Franz Liszt (1811-1886) en een eigen bewerking van “Letzter Frühling”van Edvard Hagerup Grieg (1843-1907).

Al vanaf de oprichting in 1977 kent het koor Tourdion een hoge zangkwaliteit met een warme koorklank. De ruim twintig enthousiaste zangers uit Waalwijk en omgeving staan onder leiding van dirigent Rick Muselaers. In het programma van het zomerconcert staat een dynamische set van zes koorliederen centraal, die de Engelse componist Elgar schreef onder de verzamelnaam “Scenes from the Bavarian Highlands”. De liederen vertolken de herinnering aan een vakantie die
de Elgars vieren in Beieren, in de buurt van Garmisch, in de herfst van 1894. De liedteksten werden door Edward’s vrouw Alice ontleend aan Beierse volksliederen en Elgar’s muziek benadert in sommige liederen de begeesterde sfeer van de Beierse volksdansen; andere liederen zijn juist meer ingetogen. Naast Elgar zingt het koor drie liederen uit Brahm’s ‘6 Lieder und Romanzen’, The blue Bird van Charles Villiers Stanford en Pastime with good company
(toegeschreven aan Henri VIII van Engeland).

Frans Bullens speelt op het orgel uitsluitend 19-eeuwse orgelwerken welke uitermate goed klinken op het orgel van de Sint Jan. Verleden jaar heeft het instrument de monumentenstatus gekregen m.n. omdat het orgel een van de eerste instrumenten is geweest welke is gebouwd volgens het electro-pneumatisch systeem.

Info: www.orgelkringwaalwijk.nl E-mail: [email protected]

Cookieinstellingen