Cbs De Brug bezoekt Risk Factory in Geertruidenberg

WASPIK / GEERTRUIDENBERG – De verkeerscommissie heeft onlangs voor alle leerlingen van basisschool De Brug in Waspik ANWB Streetwise georganiseerd. Deze dag bracht de onderbouw ook een bezoek aan Brandweer Waspik. Daar werden ze door brandweerman Peter getipt op de Risk Factory in Geertruidenberg.

Bij het zien van de website werd de verkeerscommissie erg enthousiast en gelukkig deelde de school het enthousiasme hierover. De Risk Factory is een initiatief van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met verschillende partners. Zoals de GGD, politie, brandweer, het waterschap, de ambulancedienst en de provincie Noord-Brabant.

Groep 7 en 8 brachten afgelopen maandag dan ook een bezoek aan de Dongecentrale waar Risk Factory is gevestigd. De ochtend begon al leuk, want ze werden door de Risk Factory met een bus bij school opgehaald. Hoe gezellig is dat. Bij aankomst werden ze opgewacht door een medewerker waarna ze uitleg kregen over hoe de ochtend ging verlopen. Ze werden in groepjes verdeeld en op allerlei actieve en aansprekende manieren hebben de kids geleerd over veiligheid.

De leerlingen gingen aan de slag met VR brillen en op die manier leerden ze interactief over pesten, in een nagebouwd huis werd er stilgestaan bij de brandveiligheid, met een escape room werd er over criminaliteit geleerd. Er waren ook nog quizzen over duurzaamheid en de dode hoek. Een zeer geslaagde ochtend was het voor deze kids!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen