Vessbroz is nieuwe ambassadeur van VluchtelingenWerk: Waalwijkse Dj’s op tour langs AZC’s

Foto: House of Content

WAALWIJK/AMSTERDAM – Het dj- en producers duo Vessbroz uit Waalwijk wordt het nieuwe gezicht van VluchtelingenWerk Nederland. Dat hebben beide partijen naar buiten gebracht, naar aanleiding van Wereld Vluchtelingendag. Vessbroz, zelf ooit ook naar Nederland gevlucht, gaat zich met onder meer optredens in asielzoekerscentra en campagnes inzetten voor de stichting.

Vessbroz bestaat uit de Iraanse broers Armia en Arsham Pour. Ze vluchtten enkele jaren geleden naar Nederland omdat het in Iran streng verboden is om dansmuziek te maken. Inmiddels zijn ze aan het doorbreken als dj/producers en zijn ze een ware sensatie op TikTok, waar ze miljoenen mensen bereiken.

Voor de broers is het dan ook prachtige kans om zich nu structureel in te zetten voor andere vluchtelingen. “Om nu ons verhaal, onze muziek en onze positieve energie te mogen delen en zo andere vluchtelingen te inspireren, betekent zoveel voor ons. We willen meegeven dat, ongeacht waar je vandaan komt, je kunt bereiken wat je maar wil!”

Als ambassadeurs voor stichting VluchtelingenWerk gaat Vessbroz komende zomer op tournee langs vijf asielzoekerscentra door heel Nederland. Ze treden op tijdens Kinderfestivalweken, speciaal bedoeld om kinderen van vluchtelingen een leuke dag te bezorgen. Daarnaast neemt Vessbroz een rol in campagnes van VluchtelingenWerk, onder meer door deze te delen met hun honderdduizenden volgers. Ook zullen de broers aanwezig zijn tijdens speciale acties van de stichting, zoals de Open AZC-dag.

VluchtelingenWerk Nederland is blij met haar nieuwe boegbeeld, aldus de stichting. “Vessbroz wil graag een inspiratiebron voor anderen zijn en ik denk dat zij daarin via VluchtelingenWerk enorm van betekenis kunnen zijn. Er zijn veel vluchtelingen die in het begin hun draai moeten vinden in Nederland en niet direct hun passie vinden of zelfs een baan vinden. Ik denk dat de broers zo een absolute inspiratie kunnen zijn voor velen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen