Gevluchte Iraanse dj-broers maken carrière vanuit Brabantse platteland

Armia en Arsham
Foto: House of Content

WAALWIJK – Ze vluchtten uit hun moederland, waar dancemuziek streng verboden is. Maar in de Brabantse polder vond het Iraanse dj-duo Vessbroz hun beloofde land, waar ze nu hun muzikale droom realiseren. De broers Armia en Arsham zijn met hun video’s een hit op TikTok, komen met hun nieuwe single ‘Higher’ en zijn klaar om de internationale podia te bestormen.

Dj/producers Armia en Arsham hebben als jonge dertigers al een wonderlijke levensloop achter de rug. Afkomstig uit het streng-islamitische Iran, waar hoge straffen staan op het maken van muziek die gemaakt is om op te dansen, vluchtten ze het land uit vanwege problemen. Eerst naar Maleisië toen ze net volwassen waren, waar ze hun muzikale carrière startten, om in 2019 door te reizen naar Nederland.

Tussen de weilanden nabij Waalwijk betrokken ze een woning met studio om muziek te produceren en te bouwen aan samenwerkingen in de internationale dance-industrie. En ze begonnen er afgelopen jaar met het maken van creatieve video’s voor TikTok, die de broers volop in de picture zetten. Binnen een paar maanden tijd behaalden ze bijna 300 duizend volgers en miljoenen likes. Iedere avond gaan ze op TikTok live met hun ‘digitale muziekfestival’, dat steeds zo’n 30 duizend kijkers trekt.

Maar de Vessbroz zijn klaar om ‘Higher’ te gaan, om bij de titel van hun jongste release te blijven. Het energieke nummer, gemaakt in samenwerking met hun inspirator Juicy M, verscheen 14 januari via TurnItUp Music en vormt de opmaat naar een seizoen vol internationale optredens. Eerdere Vessbroz-releases werden uitgebracht op gerenommeerde labels als Revealed (van Hardwell), Smash The House (van Dimitri Vegas & Like Mike) en Spinnin’ Records.

Vessbroz – relevante links:


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 4.400 nieuwsbrieven.
  • Elke dag worden er gemiddeld 30.000 artikelen gelezen.
  • Volg Waalwijk.nieuws.nl ook op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen