112

Zwarte Volkswagen Tiguan gestolen in Waalwijk, kenteken PK-387-G

Voorbeeld Tiguan (2017)
Foto: Commons Wikimedia

WAALWIJK – In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juni werd een auto weggenomen vanaf de Spoordam in Waalwijk. De Spoordam ligt tussen de Eerste Zeine en de Noorder Parallelweg in. De dader(s) had(den) het voorzien op een zwarte Volkswagen Tiguan, kenteken PK-387-G. Deze staat inmiddels gesignaleerd. Ziet u deze auto? Aarzel niet en bel 112. Kenmerk PL2000-2022153055.

Hebt u meer informatie over de diefstal of bent u in bezit van camerabeelden? Laat het ons dan ook weten. Bel 0900-8844.

Mogelijk maken de daders gebruik van keyless entry

Keyless entry is een systeem dat op moderne auto’s word toegepast, zodat de eigenaar niet elke keer op de knop van de afstandsbediening hoeft te drukken om de auto open of dicht te doen. Je hoeft de afstandsbediening oftewel sleutel alleen maar bij je te dragen. Wanneer je binnen het bereik van de auto komt, zal de sleutel door de auto gedetecteerd worden en zal hij automatisch van het slot af gaan. Door dit systeem is het voor criminelen erg makkelijk om de auto te openen zonder sleutel of schade!

Hoe gaan criminelen te werk?

Omdat keyless entry systemen gebruik maken van een sleutelcode die de auto detecteert op het moment dat de sleutel binnen het bereik is, is dit systeem erg makkelijk te hacken. Criminelen versterken het signaal dat de sleutel van de auto uitzend met een zelfgemaakte of gehuurde versterker, de auto gaat zonder problemen of sporen open en er zal zelfs geen alarm klinken, hierdoor hebben criminelen vrij spel.

Hoe bescherm ik mijn auto tegen diefstal?

De relatief goedkoopste manier om uw auto tegen diefstal te beschermen is door gebruik te maken van een blik. Leg uw sleutel daar in huis in. Of zorg op een andere manier dat er geen signalen naar buiten gaan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen