112

Rond 12.00 uur weer tijd voor NL-Alert testbericht

Foto: NL-Alert

Het is vandaag rond 12.00 uur weer tijd voor een NL-Alert testbericht van de overheid. Bijna driekwart (74 procent) van de Nederlanders die in het afgelopen jaar zo’n bericht ontving herkende hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie.

Meer dan de helft (56 procent) van de ontvangers informeerde vervolgens bij anderen of zij hetzelfde testbericht hadden ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. NL-Alert is het alarmmiddel dat mensen waarschuwt en informeert bij noodsituaties in hun buurt. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, een wolk met giftige stoffen of een terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat men moet doen en waar meer informatie te vinden is.

Op de eerste maandagen in juni en december wordt rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht verstuurd. Zeven op de tien Nederlanders die in juni dat bericht kregen gaven aan dit prettig te vinden. Ook meet de overheid na afloop van de testberichten het bereik van NL-Alert.

Digitale borden

NL-Alerts wordt ontvangen op de mobiele telefoon, maar zijn ook steeds meer te zien op digitale reclame- en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Ontvang je een NL-Alert op uw mobiel, dan hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat kan luid binnenkomen wanneer je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen