Gevarieerd orgelconcert in Sint-Jan Waalwijk op 18 juni

Foto: Gerard Adriaanse

WAALWIJK – Organist Gerard Adriaanse geeft op zaterdagmiddag 18 juni om 16:00 uur een orgelconcert op het monumentale orgel van de Sint-Jan in Waalwijk. Het concert wordt georganiseerd door de Orgelkring Waalwijk en de Vrienden van Sint Jan de Doper. Zoals altijd is de toegang gratis; na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. U bent van harte welkom.

Organist Gerard Adriaanse

Gerard Adriaanse uit Ouderkerk aan de IJssel volgde privélessen bij achtereenvolgens Frans van Tilburg, Johann Lemckert en Geert Bierling; bij de laatste studeerde hij ook klavecimbel. Hij was maar liefst twee maal laureaat tijdens het Garrels orgelconcours in Maassluis (1997 en 1999). Tijdens het concert in de Sint-Jan brengt hij werken van o.a. Daan Manneke, César Franck en Olivier Messiaen.

Iedereen welkom

Tijdens dit gevarieerde concert zullen de prachtige klanken van het Pels-orgel in de akoestiek van de koepelkerk volop tot hun recht komen. Iedereen is van harte welkom in de Sint-Jan en de entree is zoals altijd gratis. Het orgelconcert begint om 16:00 uur. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit.

Cookieinstellingen