Zere voeten of klachten bij lopen, staan of bewegen? Dit is wat je kunt doen

WAALWIJK  – Overvallen worden door pijn, last hebben bij lopen, staan of bewegen en niet meer goed uit de voeten kunnen. Het zijn klachten die veel voorkomen en waar mensen vaak te lang mee door blijven lopen. Bij wie kun je terecht om klachten te voorkomen of te verhelpen?

De afgelopen twee jaar zijn aandoeningen aan de voet en aan de enkel toegenomen. Podotherapeuten van Hallux Podotherapie zien een opmerkelijke stijging. Dit heeft er onder andere mee te maken dat mensen meer zijn gaan bewegen, waardoor ongetrainde voeten zijn overbelast of ze hebben een enkel verstuikt. Daarnaast stelden ook sommigen hun zorg uit.

Britt Weijters, podotherapeut bij Hallux Podotherapie, zegt dat de weg naar de podotherapeut helaas nog voor velen onbekend terrein is. Ook hier in Waalwijk. ‘Er wordt snel gedacht aan steunzolen bij iemand die last heeft van zijn of haar voeten, maar er zijn veel meer oplossingen waarin wij zijn gespecialiseerd”.

Alles begint bij je voeten

“Een ontspannende wandeling, de hond uit laten, een dagje winkelen of met vrienden een balletje trappen op zondag. Allemaal activiteiten die je doet zonder er bij na te denken. Niets is dan ook zo vervelend als pijn aan je voeten die van invloed is op al deze vanzelfsprekende activiteiten”, legt Britt uit.

“Alles begint bij je voeten, laat ons je volgende stap zijn.”
Britt Weijters, podotherapeut Hallux Podotherapie in Waalwijk

“Er zijn veel mensen die vanuit thuis niet hebben geleerd om goed voor hun voeten te zorgen. Ook vanuit de sportwereld is dit vaak een ondergeschikte spiergroep. Waar moet je op letten? Welke signalen geven je voeten af?”

Let op signalen als:

  • een zere plek onder je hiel/hak (peesplaatontsteking/ hielspoor)
  • een scherpe, brandede pijn onder en boven de bal van je voet. Eeltvorming, likdoorns en blaren (doorgezakte voeten/ platvoeten)
  • pijnlijke hielen bij kinderen
  • pijn in de voorvoet
  • (lage) rugklachten, knieklachten (naar binnen zakken van de voet)
  • pijn aan de achillespees
  • zenuwbeklemming in de voorvoet
  • kapselontsteking teengewricht (capsulitis)
  • scheefstand grote teen (hallux valgus)

De podotherapeut van Hallux Podotherapie is er voor iedereen en doet onderzoek naar de oorzaak van je klachten. Een behandeling is altijd maatwerk. Wij zijn specialist in diabetes voetzorg, sporters, kinderen, podomanuele therapie, echografie, dry needling en nagelresectie. Er zijn veel verschillende soorten klachten of sportblessures. De behandelingen zijn dus ook heel verschillend, van een op maat gemaakte zool tot oefeningen of een orthese. Laat ons je helpen, ook bij kleine ongemakken helpen we je graag. Met onze 70 locaties is er altijd wel vestiging van Hallux Podotherapie bij jou de buurt.

8 en 15 juni hebben wij in Waalwijk (Elzenweg 5) open dagen. Maak een afspraak voor een gratis voetencheck en kijk of de Hallux podotherapeut, jouw voetexpert, iets voor je kan betekenen. Bel 088-345 6 543 of maak een afspraak via https://hallux-groep.nl/location/waalwijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen