Girls Techniek Day – Walewyc Mavo

TILBURG – Op 7 april hebben de meiden uit de brugklas van de Walewyc een bezoek gebracht aan The Girls Techniek Day in Tilburg! Het doel van Girls’ Day is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

Helaas is het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT al jaren laag, slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Daarentegen is bèta, techniek en IT belangrijker dan ooit voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Daarom wordt de Girls’ Day georganiseerd. Een dag waarop meisjes kunnen kennismaken met bèta, techniek en IT.

De meiden hebben een leuke en leerzame dag gehad waarbij ze verschillende opdrachten hebben gedaan zoals: het ontwerpen, maken en vullen van een hagelslagverpakking, het aanleggen van een waterafvoer systeem besturen van een landbouwvoertuig, lassen, programmeren, digitaal ontwerpen en nog veel meer. Zo zie je maar dat er niet alleen jongens gaan werken in de techniek en dat je helemaal niet vies hoeft te werken in de techniek. De techniek heeft de toekomst voor jongens en voor meiden!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen