TC Presto stopt met Drunense Fietsvierdaagse

Foto: GO Waalwijk

Na twee jaar zonder échte Drunense Fietsvierdaagse heeft Toerclub Presto, organisator van de Drunense Fietsvierdaagse, besloten het evenement niet meer te organiseren.

Er zijn te veel onzekerheden na twee jaar afwezigheid. Daarmee komt een einde aan een groots fietsevenement in De Langstraat, maar markeert het ook de start van een nieuwe, eigentijdse toertocht: de Presto Gravel Ride Drunen op zondag 26 juni. Dit jaar zou de 38e editie van de Drunense Fietsvierdaagse zijn, na een digitale editie in 2021.

Ingrijpend besluit

De afgelopen jaren liep het deelnemersaantal van de Drunense Fietsvierdaagse elk jaar al wat verder terug, ondanks de verschillende inspanningen die de organisatie deed. Langzaamaan kwam ook het punt in zicht waarbij de kosten hoger zouden zijn dan de inschrijf- en sponsorgelden. Een meer eenvoudige en goedkopere versie is overwogen, maar daarbij zou het evenement te veel inboeten aan de kwaliteit die deelnemers van de Drunense Fietsvierdaagse gewend zijn en ook mogen verwachten.

Trends

De organisatie ziet daarnaast dat ook andere, grotere fietsevenementen te maken hebben met een teruglopend deelnemersaantal. Dit zou te maken kunnen hebben met het groeiend aantal middelen en mogelijkheden die er zijn om “ongeorganiseerd” mooie routes te fietsen: met het downloaden van een route kom je vaak al snel op onbekende plekken. Daarnaast was ook het vinden van vrijwilligers de afgelopen jaren een steeds grotere opgave. Tenslotte is het ook een gok of deelnemers na corona nog wel behoefte hebben aan een evenement met een samenkomst bij start, pauzeplaats en finish.

Elshout

Met het besluit komt een einde aan een lange reeks fietsvierdaagsen met vele hoogtepunten. Een reeks die begon met een idee van Piet en Cis Smits, destijds uit Elshout, om een fietsvierdaagse te organiseren. Van stoppen op het hoogtepunt is niet helemaal sprake, maar wel voordat de organisatie bezig is met de organisatie van een evenement dat de moeite niet meer loont.

Vervanger

Toch blijft Toerclub Presto een fietsevenement organiseren: op zondag 26 juni zal de eerste editie zijn van de Presto Gravel Ride Drunen, een ééndaags fietsevenement waarop mountainbikers en zogenaamde gravelbikers een uitgepijlde tocht kunnen rijden van 60, 80 of 120 kilometer. Start en finish is bij Restaurant & Partycentrum Remise in Drunen en de kosten van deelname zijn € 10,- p.p. inclusief 2 consumpties. Alle informatie over het evenement is te vinden op www.gravelridedrunen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen