Open Podium Willem van Oranje College een bron van talent

Ontdek je talent! Leerlingen van het Willem van Oranje College krijgen de kans om zichzelf te laten zien. En zo stroomde de theaterzaal van Theater In het Klavier in Kaatsheuvel twee avonden vol. Misschien denk je:  “Een leuke muziekavond, van enthousiaste en goedwillende scholieren”. Maar dan word je verrast, meegesleept, voel je emoties en val je stil. Woorden schieten tekort als de muziek spreekt.

Het Open Podium van het Willem van Oranje College is een groot en professioneel opgezet project van zo’n 100 leerlingen. De drijvende krachten zijn Esther en Annette, twee docentes muziek. Alles is in het werk gesteld om leerlingen hun moment te geven. Dat moet, want dit is een ervaring die je als artiest, de rest van je leven bijblijft. Het publiek dat stilvalt, alle aandacht op jou gericht, het aftikken van de drummer, je eerste inzet, die ‘spot on’ moet zijn, en de band die begint te spelen.

Het programma is doordacht opgebouwd, een prima balans tussen instrumentaal, koor, ingetogen en het stevigere werk. De band bestaat uit leerlingen, die multi getalenteerd zijn, veel verschillende instrumenten kunnen bespelen en bijna de hele avond aan elkaar spelen. Prachtige arrangementen zijn gemaakt door Esther, docente muziek. Het Open Podium staat midden in het leven. Ernst, gezelligheid, liefde en humor wisselen elkaar af. Diepgang is er in het nummer ‘Ode aan het leven’, ter herinnering aan Jos. Ook is er aandacht voor de toestand in de wereld op deze avond, waar de leerlingen zich volledig geven en naar grote hoogte stijgen.

Het is onmogelijk om een beschrijving te geven van de vierentwintig prachtige acts, die werden opgevoerd. Het prachtige spel van pianisten, blazers, gitaristen, drummers, het koor, solisten met fantastische stemmen en ga zo maar door. Je wordt meegenomen in verwondering, bulderend gelach en kijkt voorzichtig om je heen of niemand ziet dat je de tranen in je ogen hebt.

Wat een talent komt op het podium samen. Hier wil je bij horen. Wat een muziekavondje leek te zijn, pakte uit tot een professioneel concert van hoog niveau, verzorgd door leerlingen die hun talent hebben ontdekt en laten zien. Een genot voor het gehoor en een reservering voor volgend jaar waard.

KLIK HIER om alle foto’s te bekijken van Eigengeraaid. 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen