Aanleg glasvezel gaat door in Sprang-Capelle

Foto:

SPRANG-CAPELLE – Goed nieuws voor de inwoners van Sprang-Capelle: de aanleg van het glasvezelnetwerk gaat door! Bovendien zal DELTA Fiber Netwerk meteen alle geselecteerde adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

Om internet en tv via glasvezel te kunnen ontvangen, is naast een aansluiting ook een telecomabonnement nodig. Het welkomstaanbod van de telecomaanbieders is verlengd tot en met 31 maart. Iedereen die uiterlijk op 31 maart een abonnement afsluit, betaalt bovendien geen aansluitkosten voor de glasvezelaansluiting.

Glasvezel vergroot niet alleen het woongenot, maar ook de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het dorp. Niet voor niets past glasvezel in de toekomstvisie van de gemeente Waalwijk. Wethouder Ronald Bakker is dan ook verheugd dat DELTA Fiber Netwerk alle geselecteerde adressen in Sprang-Capelle wil voorzien van een glasvezelaansluiting. “Met de aanleg van glasvezel realiseren we de beste digitale infrastructuur in het dorp. En hoe meer adressen over een glasvezelaansluiting beschikken, hoe aantrekkelijker het wordt om in Sprang-Capelle te wonen en werken.”

Ook Joachim Dekkers reageert enthousiast. Hij was de initiatiefnemer die glasvezel voor alle kernen van de gemeente Waalwijk op de politieke agenda heeft gekregen. “In één woord fantastisch dat DELTA Fiber Netwerk glasvezel gaat aanleggen in Sprang-Capelle. Sprang-Capelle wordt nu eindelijk klaargestoomd voor supersnel en stabiel internet.”

Zoveel mogelijk adressen een glasvezelaansluiting

Pedro Blommers, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk is blij dat de inwoners nu zekerheid hebben. “Door de coronasituatie konden we mensen lange tijd niet persoonlijk informeren. Bijna alles moest online. Sinds de versoepelingen is de belangstelling toegenomen. Daarom willen we nu meteen alle adressen in ons bestand aansluiten. Zoveel mogelijk inwoners in Sprang-Capelle hebben dan de zekerheid van een aansluiting op ons supersnelle glasvezelnetwerk. Ook blijft de overlast beperkt want de straat hoeft maar één keer open.” Voor hulp en advies verwijst Blommers de inwoners naar het Glasvezel Informatiepunt aan het Raadhuisplein 31. “Loop eens binnen bij onze adviseur Tom en vraag hem gerust het hemd van het lijf.”

De voorbereidingen voor de aanleg gaan van start

De aannemer start vanaf 14 maart 2022 met ‘schouwen’. Dit betekent dat hij de komende weken bij alle adressen komt kijken waar het kastje (Fiber Termination Unit) het beste in huis kan komen. De aanleg van de glasvezelaansluiting is geheel vrijblijvend. Om daadwerkelijk van glasvezel gebruik te kunnen maken, is een telecomabonnement nodig. Inwoners die nog geen abonnement hebben, kunnen dit nog op elk moment afsluiten bij één van de telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden van Nu, Kliksafe of Online.nl. Tot en met 31 maart 2022 gelden er extra voordelige voorwaarden.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners ontvangen binnenkort een persoonlijke brief over het goede nieuws, het schouwproces, de aanlegwerkzaamheden en de planning. Kijk voor meer informatie op de website gavoorglasvezel.nl. Wie zich daar abonneert op de nieuwsbrief, wordt digitaal op de hoogte gehouden over de aanleg.

Over glasvezel

Glasvezel biedt vele voordelen voor jong en oud. Denk aan met zijn allen tegelijk thuiswerken, studeren, streamen en gamen. Ook maakt glasvezel zorg op afstand en personen alarmering mogelijk. Zo kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Daarnaast zijn domotica in opkomst: steeds meer huishoudelijke apparaten en woningbeveiliging worden via internet en apps op de mobiele telefoon bediend. De verwarming, verlichting of het alarm kunnen vanuit de luie stoel of zelfs onderweg aan of uit worden gedaan. Hiermee wordt ook energiebesparing makkelijker. Tot slot is glasvezel duurzaam en voegt het waarde toe aan de woning.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen