Burgemeester bezoekt getroffen ondernemers centrum Waalwijk

Foto: Welkom in Waalwijk

Burgemeester Sacha Ausems en wethouder John van den Hoven gaan morgen in gesprek met een aantal ondernemers in het centrum van Waalwijk. Doel van het bezoek is om ondernemers een hart onder de riem te steken en op te halen wat er leeft. De boodschap vanuit de winkeliers is duidelijk: ‘Wij willen op een veilige manier onze deuren openen.’

Ondernemers in de horeca en retail zijn het op z’n zachtst gezegd beu. ‘Wij hebben de afgelopen periode onze zaken coronaproof ingericht. We willen en kunnen veilig open.’ De gemeente is zich bewust van de schrijnende situatie waarin winkeliers, horeca, salons, sportverenigingen en culturele instellingen verkeren door de aanhoudende coronamaatregelen. De Waalwijkse burgemeester en wethouder Van den Hoven willen graag met de centrumondernemers meedenken over eventuele mogelijkheden binnen de geldende maatregelen.

In de aanloop naar de persconferentie van morgen zien we de druk vanuit het hele land toenemen. Winkeliers geven aan massaal mee te doen met de landelijke oproep om aanstaande zaterdag weer veilig open te kunnen. Ook zijn in verschillende gemeentes verzoeken vanuit winkels voor het plaatsten van marktkramen voor hun pand, gehonoreerd. In Waalwijk liepen woensdagavond zo’n 100 mensen een vreedzame lichtjestocht door het centrum. Met de tocht wilden de deelnemers een signaal afgeven dat de winkels en de horeca weer open moeten.

Brandbrief

Het Waalwijkse centrummanagement is blij met de komst van de burgemeester en wethouder. Middels een brandbrief is tevens verzocht aanstaande zaterdag niet te handhaven als horeca en winkeliers hun deuren openen voor één dag. ‘We zijn ervan overtuigd dat een gecoördineerd ‘protest’ controleerbaar kan verlopen en duidelijk beperkt kan worden tot één dag.’

Overigens wil het CM (afhankelijk van de persconferentie én overleg met de gemeente) ondernemers zeker niet aansporen tot het voeren van een dergelijk protest als er boetes of andere maatregelen zullen volgen.

Cookieinstellingen