De Hooisteeg, het mooiste straatje van Waalwijk

Foto: Stichting de Hooisteeg

WAALWIJK – Eerder dit jaar werd de muziekkiosk feestelijk geopend en in gebruik genomen in de Stadstuin. Er volgden, in de zomermaanden, heerlijke avonden met muziek en levendigheid. Maar weet je dat je het hele jaar door welkom bent in de prachtig opgeknapte Hooisteeg? Zeker in aanloop naar de feestdagen proef je de kerstsfeer al zodra je het straatje inloopt.

Er bevinden zich oude arbeidershuisjes die allen open zijn voor (winkelend) publiek. Je vindt er, naast een mooi aanbod van etsen, schilderijen en keramiek, ook ambachtelijk geproduceerde voeding en dranken, artikelen van leer, textiel en een conceptstore met woonaccessoires en cadeaus.
Benieuwd? De ateliers zijn vrijwel elke dag geopend dus loop eens lekker door de Hooisteeg en stap binnen voor een warm welkom, gevarieerd aanbod en om ambachtslieden aan het werk te zien.

Hooisteeg 2 / Atelier MIJN Carla van Es, Lianne Bergmans en Marjolijn van Drunen maken en verkopen ambachtelijk gemaakte producten van leer en textiel, naar eigen ontwerp en in samenwerkingsverband. Open: wo t/m za 10 – 17u, koopzondagen 12 – 17u en op afspraak.
Hooisteeg 4 / Sein vormgeving In dit kunst- en ontwerpatelier werkt en verkoopt Nicolette Peters haar schilderijen, tekeningen en foto´s. Ze exposeert hier regelmatig met gast gastexposanten en je kunt er terecht voor grafische opdrachten.٭
Hooisteeg 6 / Atelier Ron Beumer Ron Beumer werkt zowel in de buitenlucht alsook in zijn atelier aan schetsen, etsen en het maken van proefdrukken. Zijn werk concentreert zich op natuurlandschappen en bomen in het bijzonder. ٭
Hooisteeg 8 / KayArt De figuratieve kunst van beeldend kunstenaar Kay Gotlieb-Wallace kenmerkt zich door gelaagdheid waar kleur, licht en vorm samenkomen. Zij werkt intuïtief en vanuit emotie met fotografie, tekenen en schilderen.٭
Hooisteeg 10 / ArtWork Corine Corine Kroezen is op zoek naar niet alledaagse vormen die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een rol speelt. Het zijn abstracte maar ook organische vormen die haar werk typeren. ٭
Hooisteeg 12 / Stadsboer Waalwijk Jordi van der Steen is levensmiddelen- en milieutechnoloog. Hij conserveert en verkoopt seizoensgebonden groente en fruit, geeft workshops, o.a. fermenteren, en organiseert proeverijen. Open: wo, do & za 11 – 17u, vr 13 – 20u en koopzondagen 12 – 17u.
Hooisteeg 12 / haystay conceptstore Marie de Laaf opende per november jl. haar feel good giftshop met woonaccessoires, edelstenen, sieraden, verzorgingsproducten, en meer. Marie geeft styling advies en -workshops op aanvraag. Open: wo, do & za 11 – 17u, vr 13 – 20u en koopzondagen 12 – 17u.

٭ De kunstenaars van Hooisteeg 4 t/m 10 hanteren geen vaste openingstijden maar zijn vrijwel dagelijks aan het werk in hun ateliers dus wees welkom!

Cookieinstellingen