Feestelijke opening watertappunt Meerdijkschool

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Begin oktober vierde Basisschool Meerdijk in Waalwijk een feestje. Wethouder John van den Hoven opende samen met het ‘Team Fit’ het watertappunt, dat gemeente Waalwijk (GO Healthy) cadeau deed aan de leerlingen van de school.

De Meerdijkschool zet al enige tijd in op gezonde voeding. Jaren geleden voerde de school de fruit/groente-snack als tussendoortje in de ochtendpauze in. Dit is inmiddels niet meer weg te denken binnen de school. De Meerdijkschool wil hier nu op voortborduren en gaat voor het certificaat ‘Gezonde School’ voor het thema voeding. Als eerste vervolgstap naar een Gezonde School zet de Meerdijkschool in op het drinken van kraanwater. Om dat voornemen te ondersteunen, deed gemeente Waalwijk via het project GO Healthy een watertappunt cadeau.

Team Fit denkt mee

Wethouder John van den Hoven opende het tappunt feestelijk, samen met het Team Fit van de school en in het bijzijn van RKC-mascotte Rikcy. Het Team Fit bestaat uit 8 leerlingen (uit elke klas 1 leerling) die mee willen denken over het beleid rondom gezonde voeding. Na de officiële opening kregen alle leerlingen van de school een GO-bidon die per klas gevuld mocht worden bij het watertappunt. Vervolgens konden de leerlingen een heerlijke fruitspies maken op het schoolplein, waar een feestelijke sfeer hing met muziek en slingers. De leerlingen van de Meerdijkschool drinken nu allemaal water bij hun fruit/groente-snack in de ochtend. Een mooi resultaat!

Gezonde School-aanpak

De Gezonde School-aanpak (www.gezondeschool.nl) kent verschillende gezondheidsthema’s. Als een school binnen een gekozen thema alle pijlers van Gezonde School op orde heeft, kan voor dat thema het vignet Gezonde School worden aangevraagd. Neem voor meer informatie contact op met GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden