Circusmiddag bij Chiropractie Mulder woensdagmiddag 3 november

Foto: Chiropractie Mulder

WAALWIJK – Steeds meer kinderen krijgen te maken met rug- of nekklachten. En daar moeten we iets aan doen! Meer en beter bewegen helpt om in de toekomst klachten te voorkomen. Daarom organiseren de rug- en nekspecialisten van Chiropractie Mulder op 3 november een gezellige beweegmiddag voor kinderen van 6-12 jaar met als thema “Balanceren kun je leren”.

Beweeg je mee?

Bewegen is juist voor kinderen heel belangrijk. Sporten en bewegen zorgt voor sterke spieren en soepele gewrichten, waardoor je minder kans hebt op rugpijn / nekpijn / hoofdpijn / sportblessures. Hoe meer je traint, hoe sterker je spieren worden. Ook zorgt sporten en bewegen ervoor dat je beter kunt ontspannen en ’s nachts beter kunt slapen. En daardoor kun je je ook weer beter concentreren op school en gaat het leren vaak iets makkelijker. Om dit te stimuleren organiseert de praktijk op woensdag 3 november van 13:30 – 16:30 uur een beweegmiddag bij de praktijk aan de Dr. Kuyperlaan 56 in Waalwijk (tegenover de LIDL).
Voor 6-8 jarigen staat er een springkussen klaar. Voor 8-12 jarigen is er een leuke beweegactiviteit onder leiding van een echte circusdirecteur. Kom langs en doe mee! Je ontvangt een stempelkaart waarop je de diverse activiteiten kunt laten afstempelen. Met een volle kaart krijg je een leuk presentje mee naar huis. Toegang is gratis.

Met vallen en opstaan

Lichamelijke klachten komen ook voor bij baby’s en kinderen en wel 70-80% van de kinderen zal een keer lage rugpijn ervaren voor zijn twintigste levensjaar. Lichamelijke klachten bij kinderen kunnen ontstaan door de groei, valpartijen, sportblessures, verkeerde houding, zware rugtassen, lange schermtijd op tv, tablet, telefoon of spelcomputer, minder beweging, een scoliose of overgewicht. Lage rugklachten bij jongeren voorspellen ook rugklachten in hun volwassen leven, dus voorkomen is beter dan genezen! Hierbij spelen behandeling, beweging, een goeie houding en informeren een belangrijke rol. De behandeling wordt altijd aangepast aan de klacht en leeftijd van het kind.

Wil je graag de rug van je kind(eren) of van jezelf eens laten controleren? Dat kan tijdens de rugcheckweek van 8 – 12 november. Meer info op onze website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden