Marlies Beeks-van Casteren uit Waalwijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

WAALWIJK – Op 10 september besloot Koning Willem-Alexander om Marlies Beeks-van Casteren uit Waalwijk te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Woensdagmiddag 20 oktober reikte burgemeester Sacha Ausems de koninklijke onderscheiding uit bij een speciale afscheidsreceptie die Stichting Leerrijk voor Marlies Beeks-van Casteren (10-05-1955) had organiseert. De benoeming vond plaatst bij de Pieter Wijtenschool in Waalwijk.

Leerrijk!

Marlies werkt sinds 1995 voor Leerrijk!, een koepelstichting voor primair onderwijs in Waalwijk en Loon op Zand. In diverse functies maakte zij het verschil voor de leerlingen van Leerrijk! en daarbuiten. Dat deed ze onder andere met voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en taalondersteuning.

Onder meer als leerkracht, adjunct-directeur en taalcoördinator werkte Marlies nauw samen met partners als GGD, welzijnswerk, bibliotheek, kinderopvang en de gemeente Waalwijk.

Light of Life

Met haar stichting Light of Life wist Marlies een basisschool op te richten in Nepal. Ze bezocht het land voor het eerst in 2001 en was onder de indruk van het land en de bevolking. In 2007 besloot Marlies haar ideeën voor ontwikkelingswerk uit te gaan voeren. Zo begon ze het ontwikkelingsproject dat resulteerde in Aamaghar Phatsala, een basisschool in Pumdi Bumdi, Nepal.

Marlies heeft in meer dan 20 jaar ervaring veel bereikt in de gemeente Waalwijk en daarbuiten in haar vakgebied onderwijs. Met haar deskundigheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme heeft ze gezorgd voor steeds weer nieuwe samenwerkingen.

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden