Bijna 23.000 euro voor Pink Ribbon dankzij Drunens Wandelfestival

Foto: stichting Wandelen Tegen Kanker

DRUNEN – De vierde editie van het Drunens Wandelfestival heeft dit weekeinde € 22.607, – voor Pink Ribbon opgeleverd. Zeker negenhonderd mensen wandelden mee. Daarmee was het evenement helemaal uitverkocht. Vanwege coronabeperkingen gold er een maximumaantal deelnemers. De organisatie vertelt dat nog zeker vijftig enthousiastelingen op een later moment gaan lopen voor het goede doel.

Na een digitaal wandelevenement in 2020, kon er dit jaar voor het eerst weer een fysieke editie van het Drunens Wandelfestival gehouden worden. Het parcours ging grotendeels door de bosrijke omgeving van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Start en finish waren op het terrein van HV Avanti en FC Drunen. “Als organisatie konden we dit jaar helaas niet groots uitpakken met een festival. Foodtrucks, muziekoptredens, een springkussen en terrassen ontbraken dus. Desalniettemin was het weer een enorm succes”, zei Nicolette Slot, voorzitter van de Stichting Wandelen Tegen Kanker.

Laan der Bezinning

De Laan der Bezinning was dit jaar mooi ingericht door het team van Oncologie Zorg Drunen. Hier konden lopers hun persoonlijke boodschap achterlaten. Velen grepen deze gelegenheid aan om letterlijk even stil te staan bij de reden van hun deelname. ‘In gedachten loopt zij met ons mee. Voor altijd in ons Hart’, luidde een ingestuurde quote die langs de route was uitgelicht. Na afloop deelden deelnemers hun ervaringen met het bestuur: “Wat een prachtige route dit jaar, grote complimenten voor de routebepaler. Ontroering en tranen ook om onze zus in de Laan der bezinning bij het eerste bord.”

Dankbaar en tevreden

Voorzitter Slot is dankbaar en tevreden dat er ondanks de sobere editie toch zoveel mensen hebben gewandeld voor het goede doel. “Het was heerlijk wandelweer. Mensen waren blij dat het evenement toch doorging en onderweg hebben we weer zoveel saamhorigheid gezien. Prachtig.”
Slot is verder dankbaar voor alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd. “Nadrukkelijk dank ik ook onze hoofdsponsor Software Society en Bakker Allard die herfstcake beschikbaar stelde voor de verkoop en een deel van de opbrengst schonk aan het goede doel. Dankzij ieders betrokkenheid, ondersteuning en enthousiasme hebben wij met dit prachtige evenement zoveel geld kunnen ophalen voor Pink Ribbon”, zei Slot.

De organisatie hoopt dat de vijfde editie van het Drunens Wandelfestival, op 25 juni 2022, weer als vanouds groot opgezet kan worden zónder een maximumaantal lopers.

Foto: stichting Wandelen Tegen Kanker
Foto: stichting Wandelen Tegen Kanker

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden