Quinty Verhoeven (10) haalt ruim 1000 euro op voor Stichting Ambulance Wens en ontvangt jeugdlintje van burgemeester Ausems

WAALWIJK – Vanmorgen kreeg de tienjarige Quinty Verhoeven uit Sprang-Capelle het Waalwijkse jeugdlintje. 

Burgemeester Sacha Ausems en wethouder Dilek Odabasi huldigden Quinty samen met haar klasgenootjes op de speelplaats van SBO het Zilverlicht.

Stichting Ambulance Wens

Quinty kocht een spaarpot en vult deze niet voor zichzelf maar voor Stichting Ambulance Wens. Quinty wil dat mensen die minder geluk hebben ook een fijne dag kunnen hebben. Hiermee stelt ze het geluk van anderen boven haar eigen geluk.

Afsluitende wandeltocht

Quinty heeft het flink aangepakt. Ze liet flyers maken voor haar actie, plaatste spaarpotten bij verschillende ondernemers in Sprang-Capelle en ze gaf een presentatie aan haar klasgenootjes van de speciaal basisonderwijsschool het Zilverlicht in Waalwijk. Als afsluiter van haar actie liep ze vrijdag 23 juli een sponsortocht van 7 km naar haar school.

Voorbeeld voor iedereen

Burgemeester Sacha Ausems kwam de actie van Quinty tegen op Facebook. Samen met wethouder Dilek Odabasi bedacht ze hoe zij dit initiatief konden steunen. Wethouder Odabasi hoefde niet lang na te denken of Quinty voor een jeugdlintje in aanmerking komt: “Iedereen kan de wereld een beetje mooier maken. Een klein initiatief kan een grote impact hebben.” Burgemeester Ausems sluit zich daar bij aan: “Ik vind de inspiratie nóg groter als je bedenkt dat Quinty met haar tien jaar het geluk van een ander belangrijker vindt dan haar eigen geluk. Quinty is met haar inzet een groot voorbeeld voor alle Waalwijkers.”

Opbrengst

De totale opbrengst van haar actie bedraagt € 1023,29. Dit mooie bedrag komt in zijn geheel ten goede van Stichting Ambulance Wens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen