Waalwijkse Zomer zorgt voor unieke optredens in de stadstuin

Foto: Waalwijkse Zomer

Het centrum van Waalwijk is een nieuw evenement rijker. De ambitie is om op verschillende podia optredens te organiseren met professionele artiesten en lokale talenten. Sander Knopper is directeur van Theater De Leest en een van de initiatiefnemers: “In de maand juli starten we met onder andere Stadstuin Sessies. Intieme openlucht concerten op een unieke locatie. Met de historische muziekkiosk als podium.”

Aanstaande zaterdag 3 juli vindt de opening van de kiosk plaats. Deze hele middag presenteren diverse leerlingen en groepen van het Kunstencentrum Waalwijk zich aan het publiek. Het kan weer gelukkig! Om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder John van den Hoven (LokaalBelang) samen met aannemer Bert van Wijlen.

Het weekend daarna presenteert cultureel Waalwijk zich aan de nieuwe burgemeester. Sacha Ausems wordt de avond daarvoor naar namelijk officieel geïnstalleerd. Op vrijdagavond 9 juli zijn er diverse optredens in de kiosk door onder andere Kunstencentrum Waalwijk, Unique Dance & Fit, Huis van Waalwijk/Leo de Vlieger, Bibliotheek Midden-Brabant/staddichter Bowy Schouten, Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Hooisteeg Ateliers, Djemm!, Cornu Copiae, Music’scool en het Schoenenmuseum. De presentatie is in handen van John Rombouts (voorzitter toneel vereniging OOG Waalwijk). Hij zal uiteraard ook onze nieuwe burgemeester interviewen, zodat het publiek met haar kan kennismaken. Het programma duurt van 19.30 uur tot 22.30 uur en wordt live uitgezonden via Langstraat TV (Ziggo kanaal 42).

Op zaterdag 10 juli is het de beurt aan de Waalwijkse coverband Arrival. Op hun nieuwe setlist staan nog meer classics van je favoriete bands uit de jaren 70 en 80! Het programma duurt van 20.00 uur tot 22.30 uur. Het belooft een mooie, intieme avond te worden op deze unieke locatie. De weekenden daarna zijn er ook nog vier voorstellingen van Theater De Leest geprogrammeerd in de kiosk.

Alle drie deze drie evenementen zijn gratis toegankelijk. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus moet het publiek zich vooraf aanmelden, dit kan via fb.me/waalwijksezomer.


Programma Waalwijkse Zomer (gratis toegankelijk / aanmelden via onderstaande weblinks)

Programma Waalwijkse Zomer (kaarten bestellen via Theater de Leest zie onderstaande weblinks)

De kaartverkoop voor deze vier Stadstuin Sessies gaat via Theater De Leest. Meer informatie is te vinden op: www.deleest.nl/theater/stadstuin-sessies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen