Hoekhuis in Sprang-Capelle eindelijk gesloopt

SPRANG-CAPELLE – Na jarenlange vertraging is dan toch eindelijk de sloop begonnen van het hoekhuis Wendelnesseweg-Oost/Hoofdstraat in Sprang-Capelle. Al in 2018 kocht de gemeente het hoekhuis met het voornemen het pand snel te slopen om de kruising overzichtelijker te maken.

Vrachtverkeer kon door het hoekhuis de bocht niet goed nemen, waardoor onveilige situaties ontstonden en er tal van ongelukken gebeurden. In het kader van de Wet Natuurbescherming werd het pand en omgeving onderzocht op de aanwezigheid van beschermde natuur. Helaas bevond zich bij het pand aan de Hoofdstraat 65 de ‘gewone dwergvleermuis’ (Latijnse naam: Pipistrelllus pipistrellus). De gemeente moest drie paalkasten plaatsen in de omgeving, die konden dienen als tijdelijk verblijf voor de beschermde vleermuis.

De gemeente Waalwijk heeft in overleg met de bewoners het plan voor de herinrichting van de kruising gemaakt. De vrijkomende kavel zal deels ingericht worden als openbare ruimte. Tot en met 21 juni is de Wendelnesseweg-Oost in verband met de werkzaamheden bij de kruising afgesloten. Pulles Grond- & Sloopwerken uit Vlijmen is de sloopaannemer.

Tekst: Rens Groenendijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden