Asieldieren Kit en Kat zoeken een baas

Kit of Kat
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Op de foto staat maar één kat, maar het betreft een tweeling en wel een schildpadkattentweeling. Het was niet mogelijk een foto te maken waar Kit en Kat allebei opstaan. Kit en Kat zijn twee ongeveer 10 maanden oude poezen; schildpadkatten zijn altijd vrouwelijk. Ze zijn in september op de leeftijd van zo’n tien weken gevonden en naar het asiel gebracht. Ze zijn heel mooi, maar ook heel schuw.

En dat is dan ook de reden dat ze zo lang in het asiel hebben gezeten. Dat wil zeggen, niet in het asiel zelf, maar in een pleeggezin. Dat pleeggezin is gespecialiseerd in het opvangen van kittens die geen mensen gewend zijn; ze worden daar langzaam maar zeker gesocialiseerd. Bij Kit en Kat duurde dat een behoorlijke tijd. De opvangmoeder kon er inmiddels alles mee; zij heeft ook de foto genomen. En daar staat Kit (of Kat) heel ontspannen op. Maar nu ze in het asiel zijn, blijkt dat ze bang zijn en zich bijna niet durven te vertonen aan de mensen die er rondlopen.

Waarschijnlijk spelen er twee dingen: ze hebben op jonge leeftijd geen mensen gezien én ze zijn van nature niet zo toeschietelijk. Toch was de pleegmoeder wel enthousiast over ze, dus denken we dat ze na een gewenningsperiode lieve katten zullen zijn, al zou dat weleens een tijdje kunnen duren.

We zoeken voor Kit en Kat een rustig nieuw tehuis, liefst in een huishouden van één of twee personen. Zeker niet met kleine kinderen. De nieuwe baas/bazen moet(en) wel geduldig zijn en niet teveel van ze verwachten. Op een gegeven moment zullen ze gewend zijn en zich ontpoppen als gezellige huisdieren. Wel hopen we erop dat ze met z’n tweeën op één adres terecht komen. Dan hebben ze steun aan elkaar in de nieuwe, vreemde omgeving.

Wilt u deze tweeling een fijne toekomst bezorgen, kom dan na telefonische afspraak eens kennis maken op het asiel, Prof. Van’t Hoffweg 7 in Waalwijk, 0416 333964. U kunt iedere ochtend bellen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden