Doe-het-zelf editie Drunense Fietsvierdaagse

Foto: RBT De Langstraat

Er komt in 2021 toch weer een Drunense Fietsvierdaagse. Toerclub Presto, organisator van de Drunense Fietsvierdaagse, heeft op de website van het evenement vier routes geplaatst die vanaf Hemelvaartsdag tegen een kleine vergoeding te downloaden zijn. Fietsers kunnen de route zo op een voor hen geschikt moment fietsen. De Drunense Fietsvierdaagse zou gehouden worden op 27, 28,29 en 30 juli van dit jaar.

Alternatief

Na het wegvallen van de editie 2020 wilde de organisatie hun trouwe groep deelnemers toch wat bieden. Dat is een ‘doe-het-zelf’-editie geworden. Vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, kunnen via de website van de Fietsvierdaagse, www.drunensefietsvierdaagse.nl vier routes van 40 kilometer gedownload worden tegen een bedrag van € 5,00 voor vier routes. De route kan vervolgens geprint worden en dient zo als routebeschrijving voor de tocht.

Corona-proof

Door de routes op deze manier aan te bieden, kan elke fietser op een moment dat het hem of haar past, toch genieten van de Midden-Brabantse omgeving. De routes doen, net als bij de ‘echte’ fietsvierdaagse, elke dag een andere windstreek aan. Start en aankomst van de routes is elke dag in Drunen.

Sfeer

Met deze editie van de fietsvierdaagse realiseert de organisatie zich dat het geen fietsvierdaagse is zoals deelnemers die gewend zijn. Maar er waren te veel onzekerheden waar de organisatie rekening mee diende te houden. Bovendien zou een Drunense Fietsvierdaagse zoals deelnemers die gewend zouden zijn, deze door alle beperkingen en maatregelen niet de sfeer hebben die het evenement zo kenmerkt. Maar nog een jaar helemaal niets doen was voor de organisatie ook geen optie. Met deze versie wordt van een jaar niets, iets overbrugd naar een jaar waarin een echte Drunense Fietsvierdaagse wel weer mogelijk is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden