112

Anonieme melding leidt tot sluiting drugspand in Kaatsheuvel

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

KAATSHEUVEL – Vanuit een woonhuis handelen in harddrugs komt een bewoner op drie maanden sluiting van zijn huis aan de Buitenvaert in Kaatsheuvel te staan. Burgemeester Hanne van Aart kondigde vandaag die sluiting af.

Op 25 februari 2021 ontving de politie een anonieme melding over drugshandel vanuit de woning. De politie startte hierop een uitgebreid vooronderzoek dat op 17 maart 2021 tot een actie leidde. Toen bleek zich een handelshoeveelheid harddrugs in de woning te bevinden en een aantal attributen dat bij drugshandel wordt gebruikt.

Burgemeester Hanne van Aart is blij met de oplettendheid van inwoners. “Die zijn onmisbaar in de aanpak van drugscriminaliteit. Ze weten als geen ander of iets al of niet in de haak is. Goed dat ze die signalen met politie en Meld Misdaad Anoniem delen”, aldus Van Aart. Is dat niet net zoiets als klikken? “Het is een bijdrage leveren aan je eigen en andermans leefbaarheid en veiligheid. Niet wegkijken maar aanpakken. Dat een ander zich crimineel gedraagt, verplicht jou niet tot zwijgen.”

Wet Damocles

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden te sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. “In een woonwijk in harddrugs handelen zorgt voor potentieel levensgevaarlijke toestanden”, schetst Van Aart haar motief om in te grijpen. “Klanten, concurrerende criminelen, dealers – je wilt dat allemaal niet in je buurt.”

Verdachte situaties

Om mogelijk gevaarlijke situaties tijdig te signaleren, hoopt de burgemeester dat inwoners alert zijn en bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie. Meldingen kunnen ook anoniem worden gedaan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden