[Ingezonden] LokaalBelang vol onbegrip over acteren lokale VVD fractie

Timon Klerx, fractievoorzitter LokaalBelang Waalwijk
Foto: Lokaal Belang

[Ingezonden door LokaalBelang] Nog geen week na de schriftelijke vragen van de lokale VVD fractie over transparantie en openheid, hebben velen vol ongeloof en wantrouwen naar de Haagse politieke soap gekeken over exact dat onderwerp met maar één hoofdpersoon: de leider van diezelfde VVD, Mark Rutte. Met een wethouder en raadslid op de landelijke kieslijst kun je je toch afvragen hoe los de lokale fractie VVD staat van dit landelijke ‘beleid’. Om dan zulke vragen te stellen aan het college waar bovendien de VVD al jaren zelf deel van uit maakt, vraagt de fractie van LokaalBelang zich af hoe serieus en oprecht ze deze vragen moet nemen.

Fractievoorzitter Timon Klerx reflecteert: “Dit voelt echt als een steek onder water. Natuurlijk zijn wij voorstander van openheid en transparantie, laat daar geen misverstand over bestaan. Als volksvertegenwoordigers en vanuit onze controlerende taak als raad, zijn wij regelmatig kritisch op het college. Juist ook in het dossier grootschalige opwek energie. Maar om dan nu te stellen dat het college selectief en passief is omgegaan met de informatievoorziening over dit lastige onderwerp, is echt onacceptabel. Dit is het grootste participatietraject geweest in de historie van Waalwijk. Zijn we er al helemaal uit? Nee, zeker niet. Het begin is pas gemaakt en nu gaan we de details invullen. Dat zie je ook aan de informatie die ondertussen nog zeer actief is gedeeld door het college. Wij blijven dit op de voet volgen en blijven luisteren naar onze inwoners.”

LokaalBelang voelt zich als grootste partij van Waalwijk al vele jaren verantwoordelijk voor de bestuurscultuur binnen de gemeente. Klerx vult verder aan: “Elke dag worden er keuzes gemaakt, staan we voor moeilijke uitdagingen en willen we bovenal Samen Duurzaam Vooruit. Onze partij is gelet op de afgelopen weken nog steeds zeer blij dat wij ongehinderd door partijpolitiek een Waalwijkse koers kunnen varen, waarbij we elke dag onze kiezers lokaal en daarmee van nabij in de ogen kunnen en durven kijken. Omdat we weten dat we eerlijke keuzes maken. Die zijn niet altijd makkelijk omdat we ons realiseren dat de meningen en belangen die we van iedereen meekrijgen vaak divers en persoonlijk zijn en we het nooit iedereen in iedere situatie naar de zin kunnen maken. Maar we staan voor onze keuzes. Open en transparant met een zuivere bedoeling. Natuurlijk hadden we ons onbegrip ook binnenskamers met de VVD fractie kunnen bespreken. Maar in het kader van openheid en transparantie leek een reactie via deze weg meer op zijn plaats.”

Timon Klerx
Fractievoorzitter LokaalBelang Waalwijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden